ea de-a XXI-a editie a Targului International Gaudeamus - Carte de invatatura, care va avea loc in perioada 19 - 23 noiembrie, in Pavilionul Central Romexpo din Bucuresti, ofera vizitatorilor aproximativ 750 de evenimente editoriale si profesionale.

Si in acest an, Targul Gaudeamus isi va intampina vizitatorii cu un maraton de evenimente editoriale si profesionale - aproape 750, numar record in istoria targului - propuse de organizator, invitati speciali si de cei peste 300 de expozanti. Targul International Gaudeamus Carte de Invatatura 2014, a carui deschidere oficiala va avea loc pe 19 noiembrie, de la ora 12.00, este initiat si organizat de Radio Romania, prin Centrul Cultural Media Radio Romania, informeaza un comunicat remis MEDIAFAX.

Invitatul de onoare al editiei 2014 este Federatia Rusa. Programul invitatului de onoare cuprinde peste 30 de evenimente organizate in incinta targului si in alte spatii din Bucuresti. De asemenea, 17 oaspeti din Rusia - scriitori, critici literari, editori, jurnalisti si muzicieni, nume bine cunoscute in peisajul cultural contemporan rusesc - vor sustine lansari si prezentari de carte, sesiuni de autografe, dezbateri si momente artistice.

Partener privilegiat al editiei este, si in acest an, GADIF - Grupul Ambasadelor, Delegatiilor si Institutiilor Francofone din Romania. Presedintele de onoare al editiei, amfitrionul Targului International Gaudeamus 2014, este Benoit Rutten, presedinte GADIF, delegat Valonia - Bruxelles in Romania. Accesul publicului in incinta Targului se va face pe baza biletelor (in valoare de 5 lei) si a abonamentelor de intrare (in valoare de 10 lei, valabile pentru toata perioada), care vor constitui, totodata, si suportul pentru tombola Gaudeamus.

Prescolarii, elevii, studentii, cadrele didactice, bibliotecarii, profesionisti din domeniile editorial - educational, jurnalistii, pensionarii, persoanele cu dizabilitati si grupurile organizate au acces gratuit la Targul Gaudeamus. Programul de vizitare este zilnic intre orele 10.00 si 20.00.

Targul International Gaudeamus - Carte de invatatura este de foarte multi ani un reper, atat pentru specialistii din bransa, cat si pentru publicul larg. Cel mai important si mai longeviv eveniment expozitional dedicat cartii din Romania, Gaudeamus are un loc bine definit in calendarul cultural si in constiinta publicului, dovada stand cei peste 100.000 de vizitatori care ii trec pragul in fiecare an.

Citeste si:
Ponta: Socrul meu a avut mandat de interceptare totala in 2014
Ponta: Socrul meu a avut...

Organizat de Radio Romania din 1994, Targul International Gaudeamus - Carte de invatatura se desfasoara anual, in Pavilionul Central Romexpo, reunind, intr-un spatiu expozitional de aproximativ 14.000 de metri patrati, oferta a peste 400 de edituri romanesti si straine, tipografii, institutii de invatamant, centre si institute culturale, institutii mass-media, agentii de difuzare de carte, firme multimedia, agentii literare, organizatii non-guvernamentale cu profil cultural si educational, asociatii profesionale, librarii si biblioteci.

In toamna fiecarui an, Targul International Gaudeamus devine centrul pietei editoriale si al vietii culturale din Romania. Deopotriva expozitie de carte si cafenea literara, targul propune un maraton de peste 600 de evenimente culturale la fiecare editie, intr-o atmosfera prietenoasa si destinsa a intalnirii cu lumea vie a culturii tiparite.

Targul isi deschide anual portile expozantilor si vizitatorilor din strainatate, oferind cadrul ideal de intalnire intre personalitatile straine invitate si public, dar si intre specialistii din industria cartii, autori, editori, traducatori, ilustratori de carte, agenti si critici literari.

Invitatul de onoare al Targului International Gaudeamus din 2013 a fost grupul tarilor nordice reprezentat de Danemarca, Finlanda, Islanda, Norvegia si Suedia. Cele cinci tari nordice au participat la Gaudeamus 2013 sub sloganul "Cool Nordic Bucuresti". Astfel, pasionatii de literatura au avut ocazia sa ii intalneasca pe scriitoarea islandeza Yrsa Sigudardottir, autorii suedezi Jan Wallentin, Anders Roslund si Borge Hellström, danezii Anders Rønnow Klarlund si Jacob Weinreich, care semneaza sub pseudonimul A. J. Kazinski, si finlandezii Salla Simukka si Antti Tuomainen, cartile celor opt invitati fiind publicate la editura Trei, precum si pe autoarea norvegiana Kjersti Annesdatter Skomsvold, ale carei volume sunt publicate la editura All.

Citeste si:
Dan Voiculescu, la Gaudeamus: Romania are nevoie de o trezire la...
Dan Voiculescu, la Gaudeamus:...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.