Social 23 Iunie 2014 19:02
Primarul Constantei, Radu Mazare, sustine ca nu a fost respectata procedura in cazul Mircea Basescu, nefiind facute perchezitii la locuinta acestuia.

Mazare a declarat, luni, la finalul sedintei Consiliului Local, ca ”povestea” in care este implicat fratele presedintelui este ”ampla si imbarligata”.

“Povestea acolo este mult mai ampla si mai imbarligata sa-i spunem si de fapt dupa cum reiese, si vedeti si dumneavoastra, pe romaneste cred ca tiganii salveaza Romania. Ce ne chinuim noi de zece ani de zile si tot spunem ca institutiile statului sunt folosite discretionar, ca sunt folosite ca politie politica ca pentru unii sunt muma, iar pentru altii ciuma, iata incep sa iasa la iveala cu niste inregistrari care sunt de necontestat”, a afirmat Radu Mazare, citat de MEDIAFAX.

El a precizat ca ar fi trebuit facute perchezitii la domiciliul lui Mircea Basescu, dar si la familia lui Bercea Mondial pentru gasirea altor dovezi si ca in acest caz nu s-a respectat procedura.

“Sigur ca as putea veni si sa intreb asa: de ce fratelui meu, nu senatorul, celalalt, i-au facut perchezitii acasa, de ce mamei mele i-au facut perchezitii acasa, de ce prietenilor mei le-au facut perchezitii acasa si domnului Mircea Basescu, nu mai vorbesc de frate-sau ca ala era sus, dar lui Mircea Basescu si celor care l-au denuntat nu li s-a facut asa ceva. Cand s-a facut denuntul vineri, conform procedurilor cu care ne-am obisnuit, trebuiau sa vina mascatii si sa le faca perchezitii acasa luni dimineata la prima ora ca poate gasea parte din mormanul de bani care nu se mai gaseste, il gasea acasa, indiferent unde s-au facut tranzactiile, trebuiau sa-i faca perchezitie la birou, poate gaseau stickuri, poate gaseau stick-uri la Bercea Mondial si la ceilalti. Poate gasea carnetelul unde s-au dus spagile, lucrul acesta trebuia facut pe procedura. Nu s-a facut asa”, a sustinut Radu Mazare.

Citeste si:
Radu Mazăre va rămâne în continuare în închisoare
Radu Mazăre va rămâne în...

El a mentionat ca au existat mai multe elemente in acest caz care il fac sa creada ca cineva a vrut ”sa astupe” tot ce s-a intamplat.

“Coroborat cu ce vedem, ca dosarul a fost mutat, i-a fost luat procurorului Iacobescu, s-a pus batista pe tambal in 2011, unde sunt inregistrarile de atunci, constatam ca exista o increngatura si cineva vrea sa astupe toate lucrurile astea. De ce s-a transferat dosarul atunci ? De ce s-a transferat dosarul acum ? De ce eu am fost saltat de mascati si am fost plimbat in duba si domnul nu? Iesise frate-su la Cotroceni si a spus ca procedura trebuie facuta pentru toti, ca-i Mazare, ca-i nu stiu ce borfas trebuie facuta la fel, mai putin pentru fratele sau ala de la mare”, a mai spus primarul Constantei.

Intrebat daca va sesiza CSM din aceste motive, Radu Mazare a spus ca nu, dar ca Parlamentul trebuie sa ceara suspendarea din functie a procurorului sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, pana la lamurirea acuzatiilor care i s-au adus de catre Bercea Mondial.

Citeste si:
Mircea Basescu, implicat intr-un accident in Constanta. Doua femei...
Mircea Basescu, implicat...

“Asta este o treaba pe care trebuie s-o rezolve, in opinia mea, Parlamentul Romaniei. Parlamentul poate sa voteze o rezolutie in care sa ceara suspendarea incoruptibilei Codruta Kovesi pana la lamurirea situatiei. Nu poate sa se ancheteze ea pe ea. Daca omul ala a tipat din duba si a spus «doua milioane mi-au mancat, au plecat banii prin sofer, 200.000 la Codruta Kovesi», daca exista o asemenea acuzatie in spatiul public despre Mazare, a doua zi vedeam mascati, vedeam perchezitii, vedeam duceri la DNA. (…) Pana se lamureste situatia, madam Kovesi trebuie trasa pe dreapta si anchetata de catre un procuror ierarhic superior, asa cum suntem cu totii anchetati in Romania. Asa cum am vazut acum o zi sau doua cum au fost ridicati niste judecatori care au primit mita gaini si ciocolata. Acolo nu a sarit CSM-ul sa le ia apararea sa spuna ca este imixtiune sau nu mai stiu ce. Ce e aia ca o acuzatie din duba, cum putem sa luam in calcul ? Uite asa. Vad ca acuzatiile facute de Bercea Mondial si de fiul sau l-au bagat in puscarie pe fratele presedintelui. Ce, ala nu e om Si ce daca-i tigan, care-i problema ? E cetatean al Romaniei, raspunde, are dreptul ca oricine sa spuna lucrurilor pe nume ? Asta-i o ancheta care scoate in evidenta putregaiul institutiilor care au fost folosite de clanul Basescu”, a adaugat Radu Mazare.

Citeste si:
Cîţu, despre Andreea Moldovan: „A călcat procedura în picioare”
Florin Cîţu, despre fostul...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.