Premierul Florin Cîţu a vorbit luni seara despre demiterea secretarului de stat în ministerul Sănătăţii, Andreea Moldovan, şi despre motivele care au dus la plecarea acesteia din Guvern.

El a explicat că nu-i contestă competențele profesionale, dar arată că în privința Ordinului cu noile criterii de carantinare, Andreea Moldovan a încălcat procedura de aprobare a documentului. Cîțu a sugerat că nu era prima oară când la nivelul conducerii Ministerului se încălca o procedură și a confirmat că și președintele României, Klaus Iohannis, ar fi semnat imediat pentru revocarea din funcție.

„Da, acel Ordin a creat premisele mai rapide pentru demiterea ei. Pentru că eu am spus tot timpul că nu sunt de acord cu o carantinare a României, cu lockdown-ul. Și a spus-o și președintele ( Klaus Iohannis). Cifrele (numărul de infecții/decese) sunt în scădere. (…) Nimeni nu contestă că doamna Moldovan este un medic bun. Ceea ce eu nu vreau să am în guvern este încălcarea flagrantă a procedurilor. Iar la Minister a fost călcată în picioare procedura. Acele propuner merg în Comitetul tehnic, vin apoi în CNSU și se aprobă cu votul final al președintelui CNSU care este premierul, lucru care nu s-a întâmplat (…) Domnul președinte (Klaus Iohannis – n.red) a semnat imediat propunerea mea de revocar”; a explicat Cîțu la Digi24.

Și directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică, Adriana Pistol, a declarat luni seara că Ordinul privind noi criterii de carantinare, semnat de Andreea Moldovan, nu a fost dezbătut în grupul tehnico-științific, așa cum era necesar.


Despre autor:


Ultima actualizare: 20 Aprilie 2021 - 01 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.