Social 19 Mai 2014 13:09
Presedintele Partidului Verde Bihor, Mihaela Bodonea, care fusese retinuta de procurorii DNA , a fost arestata preventiv.

Tribunalul Bihor a admis, duminica seara, propunerea de arestare preventiva formulata de procurorii DNA Oradea pe numele presedintelui filialei judetene a Partidului Verde, Mihaela Bodonea, femeia fiind cercetata pentru folosire a influentei in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani sau alte foloase necuvenite, transmite MEDIAFAX.

Potrivit unor surse judiciare, ea ar fi pretins de la mandatarul filialei Bihor a Fortei Civice 11.010 de euro, din care a luat 6.500 de euro, ca sa cedeze jumatate din cele 650 de locuri in sectiile de votare din judetul Bihor, cate au revenit verzilor pentru alegerile europarlamentare din 25 mai.

Infatisarea de duminica de la Tribunal, programata initial la ora 16.00, a inceput cu o intarziere de mai bine de trei ore, deoarece femeia a facut un atac de panica, iar avocatul sau a cerut o amanare pentru a-i aduce medicamente.

Dezbaterile s-au reluat in jurul orei 19.00, iar in final magistratii Tribunalului Bihor au decis arestarea Marianei Bodonea pentru o perioada de 30 de zile.

Avocatul femeii, Kolozsi Arpad, a declarat, la finalul procesului, ca pentru cedarea locurilor in sectiile de votare Bodonea a avut girul conducerii organizatiei judetene a partidului.

"Pozitia clientei a fost constanta. Nu a negat ca a primit o suma de bani. A negat ca ar fi primit suma de bani cu titlu de coruptie, spunand ca a existat intr-adevar o intelegere la nivelul partidului dumneaei si al partidului denuntator, privind un troc de posturi, functii, la nivelul sectiilor de votare si ca pentru aceasta ea a inteles sa primeasca o suma de bani, care a fost intr-adevar si acceptata, dar suma de bani nu era cu titlu de mita sau un alt aspect de coruptie, ci unul de sponsorizare, pentru ca suma trebuia folosita pentru campania electorala care se desfasura in continuare", a declarat Kolozsi.

Citeste si:
O localitate din România își schimbă numele. Care va fi noul nume
O localitate din România își...

Decizia Tribunalului nu este definitiva, fiind contestata deja la Curtea de Apel Oradea.

Partidul Verde a transmis, duminica seara, un comunicat de presa prin care se delimiteaza de actiunile presedintelui interimar al organizatiei judetene Bihor, Mihaela Bodonea.

"Partidul Verde, membru al Verzilor Europeni, a aflat cu stupoare din presa despre acuzatiile aduse presedintelui interimar al organizatiei Verzilor din judetul Bihor. Conducerea Partidului Verde o va exclude fara ezitare pe doamna Mihaela Bodonea in cazul in care actiunile de care este acuzata de DNA se confirma. Partidul Verde se delimiteaza de cei care recurg la astfel de practici ilicite si retrage fara ezitare sprijinul politic oricarui membru care incalca legea", se arata in comunicat.

In acelasi comunicat se precizeaza ca Partidul Verde nu a fost primul tras la sorti pentru completarea sectiilor de vot, astfel ca formatiunea nu urma sa aiba reprezentanti in sectiile de vot la alegerile europarlamentare din 25 mai. Procedura de completare a sectiilor de vot presupune ca primul partid tras la sorti sa fie cel care are reprezentanti in sectii, in acest caz fiind vorba de Partidul Dreptatii Sociale, nu de Partidul Verde.

Citeste si:
Elena Udrea: „Mulțumesc tuturor celor care ați înțeles ca sunt...
Elena Udrea, primele...

"Partidul Verde isi exprima increderea in justitia din Romania, iar daca acuzatiile aduse presedintelui interimar Bihor se dovedesc a fi reale, responsabilii acestor fapte trebuie sa fie sanctionati conform legii", se mai arata in comunicat.

Miercuri, la Biroul Electoral Judetean s-a stabilit componenta comisiilor electorale, pe primul loc fiind extras Partidul Dreptatii Sociale, in timp ce Partidul Verde a fost extras al treilea. Partidul Dreptatii Sociale si-a cedat locurile Partidului Verde, iar acesta din urma, reprezentat de Mihaela Bodonea, a inceput negocierea in privinta vanzarii locurilor catre Forta Civica.

Sambata, Bodonea s-ar fi intalnit cu Anabela Saipos, reprezentant al Fortei Civice, de la care urma sa incaseze suma de 6.500 de euro, bani pentru 192 de locuri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.