Social 9 Mai 2014 16:50
Diana Nemes a cerut vineri la instanta suprema eliberarea din arest, pe motiv ca este insarcinata in luna a opta.

Instanta suprema a dezbatut, vineri, contestatia Dianei Nemes impotriva incheierii Curtii de Apel Bucuresti prin care un judecator de drepturi si libertati a confirmat masura arestarii preventive in cazul acesteia.

Avocatii Dianei Nemes au aratat ca aceasta nu s-a ascuns niciodata de organele de urmarire penala, nu a contestat procedurile de extradare, a dat declaratii complete si are o atitudine sincera si de colaborare.

Aparatorii femeii au mai aratat ca Diana Nemes nu a avut nicio contributie la faptele cercetate de Directia Nationala Anticoruptie (DNA) si ca a iesit din societatea sotului ei cu un an de zile inainte de inceperea urmaririi penale.

Avocatii au precizat ca, pana la acest moment, niciun alt inculpat din dosar nu are vreo masura preventiva pe numele sau, iar o femeie insarcinata in luna a opta nu poate reprezenta un pericol social.

Ei au mai aratat ca Diana Nemes a plecat in SUA cu trei saptamani inainte de arestare si ca a facut-o in scop turistic, pentru cei doi copii minori, si nu s-a ascuns, asa cum sustin anchetatorii.

Avocatii au mentionat ca cei doi copii ai femeii sunt in Romania, iar ea urmeaza sa nasca, astfel ca nu s-ar putea sustrage de la urmarirea penala.

La randul sau, procurorul DNA prezent la sedinta a aratat ca Diana Nemes stia ca e urmarita penal in Romania si nu s-a intors in tara de frica. "Practic, a recunoscut ca a preferat sa se ascunda, iar sarcina nu justifica luarea unei alte masuri preventive", a aratat magistratul DNA.

In ultimul cuvant, Diana Nemes a spus ca revenirea ei in tara a durat mult pentru ca a dorit sa-si aduca si copiii in Romania si ca ea doreste sa fie alaturi de ei.

Judecatorii instantei supreme au ramas in pronuntare in acest caz si urmeaza sa stabileasca daca Diana Nemes va fi cercetata in continuare in stare de arest.

Citeste si:
Corina Caciuc, partenera lui Laurențiu Reghecampf, a născut cel...
Corina Caciuc, partenera lui...

Un judecator de drepturi si libertati de la Curtea de Apel Bucuresti (CAB) a confirmat, miercuri, masura arestarii preventive pentru 30 de zile pe numele Dianei Nemes si a stabilit ca aceasta sa fie inchisa in perioada 7 mai - 5 iunie.

Magistratul a respins ca nefondata cererea acesteia de inlocuire a arestului preventiv cu arestul la domiciliu. Decizia de miercuri nu este definitiva si a fost contestata la instanta suprema.

Diana Nemes, cercetata in dosarul de evaziune fiscala de peste 15 milioane de euro, alaturi de sotul sau Radu Nemes, de Sorin Blejnar si de Codrut Marta, a fost extradata din SUA, miercuri, fiind dusa la DNA pentru a fi audiata, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare.

Potrivit surselor citate, Diana Nemes a fost preluata din Statele Unite ale Americii de o escorta a Politiei Romane si a fost adusa la Bucuresti.

Citeste si:
Drumul către eliberare: Cum să îți înfrângi viciile și să îți...
Drumul către eliberare: Cum...

Politia Romana a confirmat ca Diana Nemes a fost extradata, miercuri fiind pus in executare mandatul de arestare preventiva emis pe numele acesteia.

Diana Nemes a fost arestata de autoritatile judiciare din SUA, in baza cererii de extradare transmisa, prin intermediul Biroului Interpol din cadrul Politiei Romane, in localitatea Yelm, statul american Washington.

Un judecator de la un tribunal federal din SUA a semnat luni ordinul de extradare a Dianei Nemes in Romania, unde impreuna cu Radu Nemes, sotul ei, este acuzata de evaziune fiscala, potrivit site-ului Seattleepi.com.

In cazul lui Radu Nemes, nu exista inca o hotarare judecatoreasca, acesta contestand extradarea. Cei doi sunt acuzati ca au conspirat impreuna cu oficiali guvernamentali romani in vederea comiterii unei evaziuni fiscale, conform site-ului citat.

Citeste si:
Orban: Avem cea mai mare evaziune si cel mai mic grad de colectare de
Orban: Avem cea mai mare...

Diana Nemes, in varsta de 38 de ani, insarcinata cu al treilea copil, si sotul ei detin proprietati in Yelm. Cei doi sunt suspectati de investigatori federali americani ca au utilizat suma de trei milioane de dolari, in urma unor operatiuni de spalare de bani, pentru a cumpara o locuinta si ca ar conduce mai multe firme-paravan la Washington.

Sotii Radu si Diana Nemes sunt cercetati si de DNA, intr-un dosar de evaziune fiscala de peste 15 milioane de euro, alaturi de fostul sef al ANAF Sorin Blejnar, fostul sef de cabinet al lui Blejnar, Codrut Marta, fostul sef al Autoritatii Nationale a Vamilor Viorel Comanita, fostul sef al Serviciului de Informatii si Protectie Interna Constanta Dan Secareanu si mai multi administratori de firme.

Radu Nemes, considerat de procurori coordonatorul grupului infractional organizat, si Diana Nemes, administrator la SC Excella Real Grup SRL, sunt acuzati de complicitate la evaziune fiscala.

Citeste si:
Diana Nemes, in arest la domiciliu. Decizia nu este definitiva
Diana Nemes, in arest la...

Pe numele sotilor Nemes a fost emis, in 11 iulie 2012, un mandat de arestare preventiva in lipsa. Tot atunci a fost emis mandat de arestare preventiva in lipsa si pentru Codrut Marta, acuzat de complicitate la evaziune fiscala si constituire a unui grup infractional organizat, acesta fiind disparut din 25 mai 2012 si dat in urmarire internationala din 30 mai.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.