Premierul Ludovic Orban sustine ca Romania are cea mai mare evaiune si cel mai mic grad de colectare a TVA din Uniunea Europeana.

"Suntem tara care avem cea mai mare evaziune pe TVA. Avem cel mai mic grad de colectare de TVA de la nivelul UE. Eu cred ca TVA-ul de 19% este un TVA rezonabil, un TVA care poate asigura suportul alimentarii bugetului de stat cu resurse suficiente. Evident ca trebuie imbunatatita colectarea TVA, dar pentru imbunatatirea colectarii TVA-ului si ANAF-ul trebuie sa inteleaga ca trebuie sa schimbe obiceiurile. Trebuie informatizat ANAF-ul", a declarat premierul.

"Este suficient ca acest Guvern s-a angajat ca nu creste taxele si impozitele, tinand cont de dezechilibrele care au fost create de politica bugetara si fiscala practicata de guvernele anterioare. Am vorbit cu mediul de afaceri. Foarte putini oameni de afaceri sunt cei care spun ca vor sa mai existe reduceri. Singura cerere este legata de impozitarea muncii, de suma contributiilor care trebuie platita", a spus Ludovic Orban, potrivit adevarul.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.