Simona Stanescu, Alex Vrinceanu, Radu Stuparu si inca un personaj misterios pleaca intr-o cursa nebuna din Praga pana in UlaanBaatar.

Aventura presupune peste 16,000 de kilometri, incercarea de a parcurge celebrul Pamir Highway ajungand astfel la o inaltime maxima de 4.600 de metri! Cei patru temerari renunta astfel timp de mai bine de o luna de zile la confortul de zi cu zi si la confortul locului de munca si il dau pe dormitul in masina cu care se vor deplasa si in cort. Dintre cei 4, trei sunt angajati full time si lucreaza in marketing si comunicare iar personajul misterios a lucrat in trecut in agentii de publicitate iar in acest moment este freelancer!

Cine sunt ei pe rand?

Simona

Foto Dragos Asaftei

Ma plimb in lung si in lat, fie ca o fac alaturi de jumatatea mai buna, de prieteni, in campanii inovative, fie, de ce nu, si de una singura. Mi-e frica de multe lucruri, dar de multe ori insist sa imi depasesc limitele. De ce? Pentru ca am realizat ca noi, oamenii, suntem rezistenti la schimbare si cel mai bun mod de a produce schimbari in noi este testand si depasind limite. Asa ajungem sa intelegem ca omul de ieri, caruia ii era frica sa calatoreasca singur, nu avea motive sa simta frica… si, mai ales, as vrea sa pot sa fiu cat mai buna cu putinta. Sa dau ceva inapoi, sa inapoiez oamenilor macar o vorba buna. In ultima vreme par atat de rare!

Radu Stuparu – Omul cu sarcasmul la breloc

Nu, nu sunt visatorul obisnuit, mai degraba sunt un tip pragmatic, asa ca, aveti incredere, imi directionez toate eforturile in a crede asta.

Tot felul de lucruri amuzante au tendinta sa se intample in jurul meu, ma gasesc constant in situatii ridicole, pe care le prevad cumva, dar nu fac nimic pentru a le preveni… E complicat, o sa va dati voi seama.

Sarcasmul e, fara nicio indoiala, boala mea cronica, dar rasul e un medicament perfect, asa ca nu conteaza cat de dificila poate deveni o situatie, se poate conta pe mine cu siguranta pentru o perspectiva mai ciudata, care poate, sau poate nu, inrautati situatia.

Foarte rar aleg calea corecta pe cararea vietii mele, dar reusesc cumva sa raman pe drumul cel mai frumos.

Alex Vrinceanu

Este doar un visator. Isi petrece majoritatea timpului in mintea sa avand conversatii aleatorii cu vocile din capul lui. Isi doreste cu disperare sa vada Calea Lactee, din desert, iar a petrece noaptea in mijlocul pustietatii uitandu-se la stele si ascultand Morcheeba este ideea lui de fericire! Adora zilele insorite, cartofii prajiti, brichetele Zipo, sunetul aspiratorului, mirosul ierbii, rasul si soaptele. Nu pleaca nicaieri fara slapi si nu are nici cea mai vaga idee despre masini.

Citeste si:
OFICIAL: Nasser Al-Attiyah va fi pilot Dacia în Raliul Dakar din 2025
OFICIAL: Nasser Al-Attiyah va...

Invizibilul

Se pune la drum ca sa invete lucruri despre el. Nomad in suflet, simte ca traieste doar cand e in miscare. Intr-o viata anterioara a lucrat in publicitate, dar acum priveste inainte. Ii place sa isi simuleze disparitia tocmai pentru ca ii da libertatea sa fie cine vrea. Si cum vrea sa fie multe, ii e mai usor asa.

Despre Mongol Rally – este unul dintre cele mai mari raliuri caritabile din lume si peste 300 de echipaje se inscriu pentru a lua parte la aceast eveniment. De altfel a fost inclus de BBC in Top 10 raliuri internationale de Enduro printre care si Raliul Dakar!

Si pentru a face lucrurile si mai complicate echipa Duba Libre nu vrea doar sa faca lumea din jurul lor putin mai frumoasa dar isi doreste sa mestereasca singuri la masina si sa realizeze un film din toata aceasta experienta a lor.
Pana acum au patru episoade pe canalul dedicate de Youtube si urmeaza episodul cu numarul cinci https://www.youtube.com/user/dubalibre.

Citeste si:
Mongol Rally trece anul acesta prin Romania
Mongol Rally trece anul...

In weekendul ce a trecut au facut un prim test de anduranta pentru masina urcand 444 de kilograme de faina pe care le-au transportat in Delta in cadrul unei campanii umanitare! Masina a rezistat cu brio transportului si au avut cu ei chiar si un caine.
Daca vreti sa urmariti mai multe despre ei ii gasiti pe facebook (www.facebook.com/dubalibre si www.facebook.com/lipaliparo), pe websiteul lor: www.dubalibre.ro si pe blogul de travel al Simonei: www.lipa-lipa.ro .


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.