Sport 16 Iulie 2014 13:23
Mongol Rally, cel mai mare raliu neconventional caritabil din lume, ajuns la cea de-a 11-a editie, va trece si anul acesta prin Romania, avand doua puncte de control in tara noastra, la Sibiu, pe 24 iulie, si la Vama Veche, pe 25 iulie.

La Mongol Rally, echipaje internationale strabat in masini de oras distanta dintre Londra (Marea Britanie) si Ulaanbaatar (Mongolia), informeaza MEDIAFAX.

Mongol Rally porneste din Londra, pe 20 iulie, sau Praga, pe 22 iulie - echipajele au posibilitatea sa-si aleaga locul de plecare dintre cele doua orase -, si are trei puncte de control pana in Ulaanbaatar.

Primul punct de control din Romania va fi la Sibiu, pe 24 iulie, cand echipajele se vor intalni cu localnicii la petrecerea organizata in Ursus Cotton Pub. Gazdele evenimentului vor fi Razvan Stuparu si Vlad Grigore, adica Mongolification - echipajul care a reprezentat Romania la competitia de anul trecut. Punctul de control de la Sibiu este organizat pentru al doilea an consecutiv.

Urmeaza Vama Veche, pe 25 iulie - punct de control organizat pentru al patrulea an consecutiv -, Baku, in Azerbaijan, pe 29 iulie - punct de control organizat pentru prima data -, raliul urmand sa se incheie la Ulaanbaatar, Mongolia.

Mongol Rally presupune si o serie de reguli. Astfel, persoanele interesante trebuie sa participe cu o masina standard de oras (anul acesta capacitatea cilindrica maxim admisa este de 1.000 cmc), echipajele isi stabilesc propriul traseu si sunt responsabile in totalitate de obtinerea vizelor necesare tranzitului si fiecare echipaj doneaza minimum 1.000 de euro in scopuri caritabile.

Pana in prezent s-au strans donatii de peste 5.000.000 de lire sterline. Cauza caritabila principala este salvarea padurilor tropicale. In plus, fiecare echipaj poate strange fonduri pentru cauzele caritabile pe care le sustine.

Mongol Rally este cel mai mare si important raliu caritabil din lume, organizat de britanicii de la "The Adventurist".

De altfel, Mongol Rally a fost inclus de BBC in Top 10 raliuri internationale de Enduro, printre nume precum Raliul Dakar, Le Mans 24 de ore si Indianapolis 5.

Citeste si:
Marcel Ciolacu: Este pentru prima oară, după 30 de ani, când o...
Marcel Ciolacu: Este pentru...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.