Social 2 Aprilie 2014 16:42
Ministrul Apararii a declarat, la conferinta "Profilul Romaniei in NATO la 10 ani dupa integrare", ca bugetarea acestui minister trebuie sa stea in atentia institutiilor statului cu atat mai mult in aceste zile, avand invedere situatia politica si militara din regiune.

"Cu atat mai mult, in aceste zile, cand avem situatia politica, militara din zona Ucrainei, complexa si complicata, se pune problema ca bugetarea Ministerului Apararii Nationale sa fie una care sa stea in atentia institutiilor statului, astfel incat acel proces de restructurare si refacere a capabilitatilor de lupta ale Armatei romane sa poata fi realizat cat mai repede", a spus Dusa.

El a aratat ca in ultimii ani Armata romana si Ministerul Apararii Nationale au facut eforturi deosebite pentru restructurare, pentru adaptare la standardele NATO, iar efortul material si financiar al Romaniei au fost puse in slujba obiectivelor asumate la primirea in NATO.

"Sigur ca, de-a lungul timpului, odata cu bucuria primirii in NATO, politicienii au uitat ca bugetul MApN sa fie unul care sa ii permita sa realizeze aceste capabilitati. Multi ani la rand s-a uitat ca ne-am angajat sa ajungem la o alocare de 2,38% din PIB si alocarile au fos putin peste 1% din PIB. Sigur ca atunci cand vorbim de NATO, de securitatea mondiala si nationala, nu trebuie sa facem politica, dar abia in 2013 s-a reluat procesul acesta de alocare de resurse bugetare pentru modernizarea si inzestrarea capabilitatilor pe care ni le-am asumat atunci cand am intrat in NATO", a spus el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.