Social 7 Martie 2014 10:02
Un senator UNPR buzoian a initiat o petitie on-line pentru gratierea fostului fotbalist Gheorghe Popescu, actiuni similare, de strangere de semnaturi, fiind initiate si de un consilier local brasovean, dar si de presedintele de la Dunarea Calafat, primul club la care a jucat Popescu.

Senatorul buzoian Constantin Popa sustine, joi, intr-un comunicat de presa, ca in Romania s-a ajuns "sa se terfeleasca simbolurile nationale", iar justitia "sa ignore marea infractionalitate".

Popa a adaugat ca romanii "ii sunt datori" lui Gica Popescu pentru toate realizarile sale sportive, motiv pentru care a initiat o petitie on-line pentru gratierea fostului fotbalist.

"Intr-o tara in care realitatea ne demonstreaza ca justitia, in multe situatii, ignora marea infractionalitate si alege sa faca dreptate la televizor, drept palida justificare la neintrarea in Spatiul Shengen, ajungem sa terfelim pana si simbolurile nationale. Este si cazul gloriei fotbalului romanesc, Gica Popescu, caruia acum ii suntem datori, pentru toate bucuriile aduse de-a lungul carierei sale remarcabile, sa-i demonstram solidaritate", se arata in comunicatul remis de parlamentarul buzoian, citat de MEDIAFAX.

Popa a mai spus ca este nedrept ca un fost fotbalist ca Popescu sa fie condamnat "in rand cu criminalii si cu volatorii, mai ales ca prejudiciul a fost recuperat".

"Este un gest pe care il fac din toata inima. Toti gresim la un moment dat. Important este sa punem in balanta tot binele adus de acest om exceptional, de cate ori ne-a facut mandri ca suntem romani. Exista si alte variante prin care sa plateasca pentru greseala sanctionata de justitie, prejudiciul a fost recuperat si nu este drept sa fie inchis, in rand cu criminali si violatori. Fac un apel la toti romanii sa ni se alature, sa semneze petitia, astfel incat Gica Popescu sa fie gratiat", a declarat Constantin Popa, senator UNPR Buzau.

Pe de alta parte, Gicu Balaci, presedintele Clubului de Fotbal Dunarea Calafat, prima echipa unde a jucat Gica Popescu, vrea sa stranga semnaturi pentru gratierea lui Gica Popescu.

Citeste si:
Viorica Dăncilă: „Eram premierul României, nu sluga lui Dragnea”
Viorica Dăncilă, despre...

"Nu ma asteptam, suntem socati de decizie, pentru noi, pentru fotbalul romanesc, este o lovitura foarte grea. Gica Popescu a fost ambasadorul fotbalului romanesc peste tot in lume, in Olanda, in Spania, in Turcia, pe unde a jucat, Romania a avut foarte mult de castigat. Sa ajungi intr-o asemnea situatie...brand-ul Romaniei a fost Gica Popescu, asta a fost justitia? Copiii spun: «Tata, vreau sa ma fac si eu fotbalist!» Intrebarea era: «Ca cine?», «Ca Gica Popescu», acum ce le raspund? As dori sa fac un apel la toti marii sportivi, la generatia de aur, la toti sportivii de acum, sa facem un front comun, sa reusim sa strangem semnaturi, sa rugam presedintele tarii sa il gratieze pe Gica Popescu. Ar fi un lucru extraordinar de mare, in folosul fotbalului romanesc", a declarat Gicu Balaci.

Citeste si:
Zeci de deputați municipali din Rusia sprijină petiția prin care se...
Zeci de deputați municipali...

Tatal lui Gica Popescu nu a comentat decizia instantei, spunand insa ca este "suparat".

"Nu vorbesc de justitie. Daca asa a hotarat, asa a ramas. Eu nu judec, ca nu ma pricep. Probabil ca asa este. Suntem suparati, ca nu ne asteptam la asa martisor in luna martie. Va dati seama cat a muncit el peste hotare sa isi faca un nume si acuma l-a pierdut", a declarat Costica Popescu, tatal fostului international.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.