Social 1 Martie 2014 12:27
Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, a declarat, vineri, ca, in pofida faptului ca semestrul al doilea este cel mai "complicat din ultimii 25 de ani" pentru profesori din cauza numeroaselor simulari, acestia nu vor primi bani in plus la salariu pentru corectarea lucrarilor.

Intrebat intr-o conferinta de presa, vineri, la Bistrita, daca profesorii vor fi recompensati financiar pentru lucrarile corectate la simulari, ministrul Remus Pricopie a spus ca "nu se pune problema", transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Este cel mai complicat semestru din ultimii 25 de ani pentru profesori. Sigur, si pentru elevi, dar pentru profesori, directori si inspectorii scolari este cel mai complicat an. Eu cred ca trebuie sa avem doua lucruri diferite care, la un moment dat, se unesc intre ele. Pe de-o parte este munca de zi cu zi a unui profesor, iar munca lui nu inseamna numai ce preda, inseamna si ce corecteaza acasa, inclusiv aceasta pregatire pentru examen. Cealalta problema, a bugetului Educatiei, este una preluata de Guvernul Ponta in termeni realisti. S-a plecat de la 2,7% din PIB pentru educatie in 2011, in 2012 am avut aproape 3% din PIB, in 2013 a fost 3,24%. In 2014, am ajuns la 3,4%. Am avut mai multe discutii cu premierul, cu Ministerul Finantelor si speram ca directia sa mearga in sus, iar salariile profesorilor sa creasca, nu ca urmare a introducerii unor simulari sau evaluari nationale, ci ca urmare a unei politici coerente a Guvernului de crestere a creste salariile cadrelor didactice", a afirmat Pricopie.

El a mai spus ca profesorii romani primesc bani pentru "examene reale".

"Noi platim examenele reale, de evaluare nationala si bacalaureat. In Franta, aceste examene se desfasoara dupa un regulament aprobat in 1934 si fac parte din sarcina didactica. Anul trecut, in 2013, la bacalaureat, am crescut bugetul pentru plata cadrelor didactice cu 10%, iar anul acesta incercam, pentru examenele reale, sa facem acelasi lucru. Mi-e greu sa spun acum procentul, dar vom vedea", a adaugat Pricopie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.