Jandarmeria Romana a hotarat sa modifice legalitatea mitingurilor de protest, in asa fel incat dreptul la libera exprimare sa nu fie incalcat.

Seful Jandarmeriei Romane a anuntat ca se fac demersuri pentru modificarea rapida a Legii 60/1991 privind organizarea si desfasurarea adunarilor publice, intrucat aceasta trebuie "sa devina un document european, care sa duca la o libertate accentuata a cetatenilor in a-si exprima o anumita atitudine", anunta MEDIAFAX.

Generalul de brigada Mircea Olaru a spus ca, pentru a ingradi cat mai putin dreptul de a protesta, vor fi aduse modificari "legate de sanctiunile care se aplica in astfel de situatii".

O alta modificare care va fi adusa legii va fi cea care reglementeaza modul prin care sunt aprobate mitingurile si orele intre care acestea se desfasoara.

In acest context, seful Jandarmeriei Romane a explicat ca, in 2013, numarul actiunilor de ordine publica a fost mai mare decat in anii precedenti, iar "cea mai mare crestere s-a inregistrat pe segmentul adunarilor publice, care, in unele situatii, au degenerat in tulburarea ordinii publice".

Retail jobs

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.