Cinci persoane de origine somaleza si siriana cu o ambarcatiune de mici dimensiuni, au fost capturati de politistii de frontiera constanteni pe plaja din Vama Veche.

Conform Garzii de Coasta, joi dupa-amiaza, in baza unei informatii primite prin sistemul SCOMAR, politisti de frontiera din cadrul Grupului de Nave Mangalia, aflati intr-un punct de observare in apropierea plajei Vama Veche, au identificat o ambarcatiune de mici dimensiuni care se apropia de tarmul romanesc, venind dinspre Bulgaria, anunta MEDIAFAX.

La aproximativ 15 metri de plaja, din ambarcatiune au coborat opt persoane, cinci barbati si trei femei, acestea fiind retinute imediat ce au ajuns pe plaja de politistii de frontiera romani.

Conducatorul ambarcatiunii a fugit spre apele teritoriale ale Bulgariei, dar a fost retinut ulterior de autoritatile din tara vecina.

Din verificari a rezultat ca cinci dintre migranti sunt cetateni somalezi, iar ceilalti trei sunt sirieni, au varste cuprinse intre 16 si 32 ani, iar intentia lor era sa ajunga in tari precum Danemarca, Suedia si Germania. Cei opt au plecat din tarile de origine spre Turcia, unde au fost racolati de un cetatean turc, care le-a promis, in schimbul unor sume de bani cuprinse intre 3.000 si 10.000 de euro, ca ii va transporta cu o ambarcatiune spre Romania.

Politistii de frontiera au intocmit actele premergatoare inceperii urmaririi penale pentru intrare in tara prin trecerea ilegala a frontierei de stat, transfugii urmand sa intre in atentia Serviciului Roman pentru Imigrari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.