Toate cele 28 de partii omologate din Harghita sunt practicabile si au conditii bune pentru schi, fiind acoperite cu zapada de pana la 1,5 metri.

Potrivit sefului Servicului Salvamont Harghita, Fekete Ors, toate cele 28 de partii din judet sunt practicabile si in stare foarte buna.

La randul lor, administratorii partiilor au precizat ca se schiaza in conditii foarte bune, pe strat de zapada de la 50 de centimetri pana la 1,5 metri.

In statiunea Harghita Bai, iubitorii de schi au posibilitatea sa aleaga gradul de dificultate al traseului de coborare, avand la dispozitie o retea de partii interconectate, a carei lungime insumeaza 7.000 de metri. Ski-pass-ul, al carui pret este de 40 de lei pentru o jumatate de zi si de 60-70 de lei pe zi, in functie de numarul de puncte, este valabil pentru oricare partie din retea.

Kristaly Peter, administratorul Parcului de Aventura din Harghita Bai, a precizat ca de la centrul de inchiriere se poate lua un echipament complet de schi cu 30 de lei pe zi, dar se pot inchiria, de asemenea, sanii si snowboard-uri cu 15 lei pe zi.

"Pe partii stratul de zapada depaseste un metru, se schiaza in conditii excelente, iar teleschiurile functioneaza corespunzator, nocturna la fel, asa ca turistii pot aluneca pe schiuri sau pe placa de dimineata si pana la ora 22.00", a spus Kristaly.

Tot in Harghita Bai, mai exista o partie de schi-fond, un patinoar deschis de la 9.00 la 22.00, mai multe partii pentru sanius si o partie de snow-tubing.

In plus, persoanele care vor aventura pot opta pentru un ATV, ce poate fi inchiriat cu 30 de euro pe ora, sau pentru drumetii in grup cu ATV-urile, in acest caz fiind pus la dispozitie un ghid. Se pot face plimbari pe traseele montane inzapezite din jurul statiunii si cu snowmobilul, care poate fi inchiriat cu 125 de euro pentru o zi intreaga sau cu 85 de euro pentru o jumatate de zi, benzina fiind inclusa.

La Baile Tusnad, partia este acoperita cu un metru si jumatate de zapada, iar vremea este excelenta pentru schi, temperatura diurna fiind de aproximativ minus 8 grade Celsius. Aici un ski-pass costa de la 8 lei pentru trei urcari pana la 60 de lei pentru 50 de urcari. Dupa o zi activa, turistii se pot relaxa la centrul spa.

Citeste si:
Intedicție de a mai vizita Lacul Sfânta Ana și Tinovul Mohoș pentru...
Intedicție de a mai vizita...

Pe partia "Lobogo" din statiunea Baile Homorod, se schiaza pe un stat de zapada care variaza de la 70 de centimetri pana la un metru grosime. La partia "Lobogo", un echipament complet de schi poate fi inchiriat cu 60 de lei, cel mai ieftin ski-pass costa 20 de lei, iar cel mai scump poate fi cumparat cu 128 de lei., scrie MEDIAFAX.

Pe cele trei partii de la Harghita Madaras este zapada din abundenta, statul depus ajungand la 1,2-1,5 metri, iar starea traseelor de schi este foarte buna.

"Partiile acopera toate categoriile solicitate, de la cele pentru incepatori pana la schiul extrem, iar vremea este tocmai potrivita pentru practicarea acestui sport. Avem monitori de schi pentru incepatori si o echipa Salvamont care supravegheaza traseele de coborare si imprejurimile", a mentionat adminsitratorul Sipos Zoltan.

Citeste si:
Dacian Ciolos: Presedintele mai are in mana cateva parghii pentru...
Dacian Ciolos: Presedintele...

La Toplita sunt cele mai ieftine partii omologate din Romania si, totodata, cu cele mai multe zile de utilizare, datorita asezarii si conditiilor meteorologice. Cele doua partii sunt foarte bine intretinute, fiind dotate cu tunuri de zapada si cu ratracuri pentru intretinerea si tasarea stratului de zapada. Se schiaza si in nocturna, iar costul unui abonament pentru o zi este de 40 de lei.

"Sunt partiile omologate cu cel mai mic pret din Romania si functioneaza de la mijlocul lunii decembrie pana la mijlocul lunii martie. Chiar si in decembrie si ianuarie, cand au lipsit ninsorile, partiile au fost inchise numai doua zile. Astazi (vineri - n.r.) am fost pe partii, sunt 40 de centimetri de zapada tasata si se schiaza nemaipomenit", a spus primarul Toplitei, Stelu Platon.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.