Cetateanul german Dieter Stanzeleit, care sustine ca este fiul Regelui Mihai I, a declarat, dupa finalizarea termenului de judecata de miercuri, ca probabil, fostul suveran a uitat ce s-a intamplat cu in legatura cu modalitatea in care cel dintai a venit pe lume.

"Exista o amnezie probabil. Imi pot imagina ca a fost un soc iminent si pentru tatal meu cand s-a intamplat cu mama si cu copilul. Probabil a uitat", a spus Dieter Stanzeleit, la iesirea de la Judecatoria Sectorului 1.

Germanul sustine ca are un document care atesta faptul ca el a preluat identitatea unei alte persoane, decedate, dupa ce a fost infiat.

"Avem un document legal, din Germania, care consemneaza faptul ca Dieter Stanzeleit a murit cu multi ani in urma. Eu sunt duplicatul lui. Nu este posibil acest lucru. Eu nu sunt Dieter Stanzeleit. Acest nume mi l-a dat doamna Stanzeleit. Trebuie sa intelegeti situatia. A fost sfarsitul razboiului cand am fost predat doamnei Stanzeleit pentru ingrijire. Ea a avut un bebelus Dieter Stanzeleit (...) si bebelusul a murit. Este o diferenta de mai multi ani", a explicat Stanzeleit.

Potrivit avocatului cetateanului german, Artim Sartizian, acest document este o "piesa" decisiva in ceea ce priveste dosarul de stabilire a paternitatii.

"In conditiile in care se lamureste aceasta chestiune si se confirma faptul ca, intr-adevar, domnul Stanzeleit a luat identitatea adevaratului Dieter Stanzeleit, automat jumatate din acest proces este rezolvat, intrucat, este logic, inainte sa stabileasca paternitatea fata de un anumit tata biologic trebuie sa-ti rezolvi problema legata de aparenta legata de tatal din acte. In conditiile in care se dovedeste ca acea persoana este decedata, in mod normal a avut loc o substituire de persoana, aceasta prima jumatate la care faceam referinta, in opinia noastra este depasita", a mentionat
aparatorul lui Stanzeleit, scrie MEDIAFAX.

Conform sursei citate, documentul va fi depus la termenul urmator de judecata.

Citeste si:
Fiul lui Alexandru Arșinel, detalii despre starea de sănătate a...
Fiul lui Alexandru Arșinel,...

"Cat priveste prezenta la IML (Institutul de Medicina Legala, n.r.), speram ca Majestatea Sa sa dea curs unei astfel de dispozitii a instantei, tocmai in scopul aflarii adevarului in acest dosar, pentru a se clarifica situatia, sub toate aspectele sale", a adaugat Artim Sartizian.

In cadrul dezbaterilor de miercuri de la Judecatoria Sectorului 1, avocatul lui Dieter Stanzeleit a cerut recuzarea judecatorului care solutioneaza cazul intrucat el s-a antepronuntat cu privire la o cerere inaintata la un alt termen de judecata.

"Principalul motiv a fost acela ca la termenul anterior de judecata, dupa ce anuntase doamna presedinte ca ramane in pronuntare asupra cererii noastre de sesizare a Curtii Europene de Justitie si, implicit, asupra suspendarii, dansa a apucat sa ne anunte termenul ce urma a-l acorda, desi, teoretic, daca ar fi fost admisa acea cerere de sesizare a Curtii de Justitie, nu ar mai fi trebuit acordat termen si cauza se suspenda pe toata durata pana se solutiona aceasta cerere in fata Curtii de Justitie a Uniunii Europene. Noi am interpretat asta a fi o antepronuntare asupra acestei cereri, motiv pentru care ne-a ridicat noua suspiciunea de lipsa de independenta si impartialitate", a explicat avocatul.

Citeste si:
O aeronava Ryanair a fost forţată să aterizeze la Berlin
O aeronava Ryanair a fost...

Stanzeleit a introdus in 21 ianuarie 2013, la Judecatoria Sectorului 1, o actiune prin care cere magistratilor sa stabileasca, in urma administrarii probelor ce se vor propune pe parcursul judecarii cazului, ca Regele Mihai I al Romaniei este tatal sau biologic.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.