Un tanar din randul protestatarilor de la Pungesti a fost luat, sambata, in jurul orei 13.00, de o ambulanta SMURD si transportat la Spitalul Judetean de Urgenta Vaslui, dupa de ar fi fost agresat de catre fortele de ordine.

Tanarul a acuzat dureri in piept si sustine ca ar fi fost lovit de catre jandarmi. Acesta se afla pe sosea in momentul in care ar fi fost agresat de catre fortele de ordine.

Potrivit MEDIAFAX, la ora transmiterii acestei stiri, jandarmii, echipati in uniforme de lupta, cu scuturi si bastoane, au format un cordon in jurul manifestantilor pentru a nu permite accesul acestora spre terenul detinut de catre Chevron.

Totodata, jandarmii au fost mobilizati si la iesirea din localitatea Silistea pentru a nu permite altor persoane sa vina spre zona unde au loc manifestatiile.

De altfel, traficul in zona este restrictionat, fiind permis doar accesul autovehiculelor care vin dinspre Pungesti spre Silistea, respectiv Vaslui.

Anterior, cativa dintre protestatarii de la Pungesti au fost ridicati si dusi in masinile Jandarmeriei pentru a da declaratii, in timp ce altii s-au intins pe jos, pe sosea, pentru a nu permite acestor autovehicule sa iasa din zona, manifestantii imbrancindu-se cu jandarmii

Dupa ce unii dintre protestatari au fost ridicati si dusi in masinile Jandarmeriei pentru a da declaratii dupa ce oamenii au daramat aproape in totalitate gardurile terenului detinut de Chevron, alti manifestanti s-au intins pe jos, pe sosea, in semn de nemultumire, pentru a nu permite masinilor respective sa treaca si sa iasa din zona manifestatiilor.

Protestatarii care s-au intins pe sosea au fost luati pe sus de catre jadarmi si dusi pe marginea soselei.

La ora transmiterii acestei stiri, manifestantii se imbrancesc cu jandarmii, care ii iau cu forta de pe jos si ii trag pe marginea soselei, insa acestia se intorc si se intind la loc pe asfalt.

Sambata dupa pranz, protestatarii de la Pungesti au reusit sa darame aproape in totalitate gardurile imprejumuitoare de pe terenul de 20.000 de metri patrati, detinut de Chevron, fara ca fortele de ordine sa poata interveni si opri, in zona sosind inca o suta de jandarmi cu uniforme de lupta, scuturi si bastoane.

Citeste si:
Secția de Pneumologie de la Spitalul Vaslui, închisă în plin val de...
Secția de Pneumologie de la...

Jandarmii care se aflau deja la locul desfasurarii protestului au mers in spatele celor care daramau gardul fara a putea interveni avand in vedere ca erau inferiori numeric celor aproximativ 200 de oameni care si-au dus la indeplinire intentia de a pune la pamant gardurile.

Ulterior, manifestantii s-au retras in zona proprietatii private pe care s-au aflat la inceputul protestului.

Intre timp, in zona au ajuns alti o suta de jandarmi echipati cu unifiorme de lupta, scuturi si bastoane si cu casti pe cap. Acestia au facut un zid de-a lungul soselei, in fata protestatrilor, pentru a-i bloca sa mai ajunga pe proprietatea Chevorn.

Unii dintre jandarmi au acuzat ca au fost ultragiati in momentul in care protestatrii daramau gardul de pe proprietatea Chevron.

Citeste si: Proteste violente la Pungesti fata de intentia Chevron de explorare a gazelor de sist

Citeste si:
Protest AUR în Piața Universității din Capitală. Românii...
Protest AUR în Piața...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.