Circa 400 de persoane protesteaza, sambata la pranz, pe marginea drumului Vaslui-Garceni, fata de intentia Chevron de a amplasa in zona prima sonda de explorare a gazelor de sist din judetul Vaslui.

Protestatarii, in majoritatea lor localnici, dar si din alte orase ale tarii precum Iasi, Bucuresti, Bbrasov, Sibiu, s-au adunat pe terenul proprietate privata al unei persoane fizice din comuna Pungesti, vizavi de suprafata de teren luata in ccesiune de catre Chevron, transmite MEDIAFAX.

Manifestantii au scandat lozinci impotriva companiei petroliere, a Jandarmeriei si a Guvernului. Printre lozinci se numara: "Jandermeria apara hotia", "Jos Guvernul", "Tradatorii", "Murim, luptam, Pungestiul aparam".

Protestele de la Pungesti au degenerat: Un tanar sustine ca a fost agresat de jandarmi

La un moment dat, protestatarii au trecut drumul judetean si au ajuns in poarta suprafetei ingradite detinute de catre Chevron, o parte dintre ei intrand pe terenul companiei petroliere si aruncand cu pietre in camioanele frmei angajate de catre Chevron.

La ora transmiterii acestei stiri, oamenii au inceput sa traga de gardurile imprejumuitoare reusind sa le darame intr-un sector. Firma de paza intervine in zona, manifestantii fiind scosi de pe proprietatea Chevron.

In zona sunt aproximativ o suta de jandarmi si politisti, care insa nu au intervenit pana in prezent.

Pana in jurul orei 12:00, protestul a fost pasnic, insa a degenerat cand protestatarii au inceput sa arunce cu pietre si sa darame gardurile proprietatii Chevron.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.