Contestatia lui Gigi Becali la executarea pedepsei a fost respinsa, joi, de Tribunalul Bucuresti, judecatorii stabilind ca este "inadmisibila", intrucat a mai fost o data solutionata, de Tribunalul Ilfov, instanta competenta in acest caz.

Prezent, joi, in fata instantei de la Tribunalul Bucuresti care a judecat contestatia la executarea pedepsei cu inchisoarea, Gigi Becali a aratat ca s-a saturat sa fie plimbat la Jilava, la Poarta Alba, "cu zabrele, cu catuse", spunand: "Vreau sa gatati chinurile!".

"Asa cum ii spunea Sfantul Gheorghe imparatului Diocletian: «Gatati chinurile, pentru ca sunt pregatit sa le primesc», asa va spun si eu ca vreau sa gatati chinurile. Du-te la Jilava, du-te la Poarta Alba, cu zabrele, cu catuse. Ca Sfantul Gheorghe primesc ceea ce se intampla pentru ca asa a fost lasat de la Dumnezeu", a spus Gigi Becali in fata instantei, transmite MEDIAFAX.

Potrivit procurorului, dar si avocatului lui Gigi Becali, aceasta contestatie la executare ajunsa la Tribunalul Bucuresti se loveste de exceptia inadmisibilitatii.

"Din latenta cu care ICCJ a motivat (deciziile de condamnare a lui Gigi Becali, n.r.), s-a pomenit cu acest dosar in brate. Doamna judecator a preferat sa evide un conflict de competenta, invocand din oficiu aceasta inadmisibilitate, in contextul in care nu pot sa judec si eu acelasi lucru pe care l-au facut altii, ramanand ca in final Curtea de Apel, care este autoritatea superioara Tribunalului Bucuresti, sa lamureasca prin solutie fondul contestatiei in final", a declarat avocatul lui Gigi Becali, Catalin Dancu.

Contestatia la executarea pedepsei formulata de Gigi Becali a mai fost solutionata de Tribunalul Ilfov, care a decis sa o respinga.

Pe de alta parte, Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis ca Tribunalul Bucuresti este competent sa judece aceasta contestatie, astfel ca dosarul a ajuns la instanta din Capitala.

Citeste si:
Blue Air a intrat în insolvență. Compania are datorii de peste 230...
Blue Air a intrat în...

Curtea de Apel Bucuresti urmeaza sa judece in 9 decembrie recursul formulat de Gigi Becali la decizia Tribunalului Ilfov de respingere a contestatiei la executarea pedepsei cu inchisoare.

Gigi Becali a fost adus in Bucuresti de la Penitenciarul Poarta Alba in 26 noiembrie, cand a avut termen la Curtea de Apel Bucuresti, in dosarul privind contopirea pedepselor.

La finalul sedintei de judecata, Gigi Becali nu a mai fost dus la Penitenciarul Poarta Alba, din judetul Constanta, in care isi ispaseste pedeapsa, in conditiile in care pe adresa Administratiei Nationale a Penitenciarelor au venit alte trei citatii emise pe numele finantatorului FC Steaua, pentru a se prezenta in fata judecatorilor bucuresteni in dosare care au termene in 5, 9 si 11 decembrie, au declarat marti surse din ANP.

Astfel, Gigi Becali a fost incarcerat la Penitenciarul Jilava, de unde va fi dus la instantele bucurestene la cele trei termene de judecata.

Citeste si:
Costin Mincu, unul dintre patronii Colectiv, a primit o pedeapsă...
Costin Mincu, unul dintre...

Potrivit surselor citate, ANP a decis ca Becali sa ramana la Penitenciarul Jilava pana la termenul din 11 decembrie, apoi sa fie dus inapoi la Penitenciarul Poarta Alba.

Curtea de Apel Bucuresti a decis definitiv, in 26 noiembrie, ca Gigi Becali sa ramana cu sporul de sase luni aplicat la pedepsele de trei ani de inchisoare primite in dosarul "Valiza" si in cel privind schimbul de terenuri cu Ministerul Apararii Nationale.

Gigi Becali s-a plans atunci, in fata judecatorilor Curtii de Apel Bucuresti, de conditiile in care este transportat de la penitenciarul din Constanta la instanta din Bucuresti, aratand ca "plateste pretul celebritatii" si trebuie sa stea intr-o cuseta in duba, nu alaturi de ceilalti detinuti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.