Vicepresedintele Consiliului Judetean Prahova, Laurentiu Rebega, a declarat ca, la propunerea secretarului de stat Raed Arafat, conducerea CJ a decis suspendarea din functie a managerului Spitalului Judetean de Urgenta din Ploiesti, Adrian Strambeanu.

Vicepresedintele CJ Prahova, Laurentiu Rebega, a declarat pentru MEDIAFAX ca Adrian Strambeanu a fost "suspendat temporar" din functia de manager al SJU Ploiesti, dupa ce conducerea CJ Prahova a primit o propunere in acest sens din partea secretarului de stat Raed Arafat

"E firesc acum sa ne gandim la persoana care va asigura interimar conducerea spitalului. In doua-trei zile cred ca vom avea un nou manager la spital, interimar", a spus Rebega.

Secretarul de stat Raed Arafat a anuntat, marti, la Spitalul Judetean din Ploiesti, ca a propus Consiliului Judetean Prahova suspendarea din functie a managerului unitatii medicale, "cel putin pe durata anchetei", care va fi prelungita pana la inceputul saptamanii viitoare, el precizand ca sunt "probleme serioase" in acest spital.

Raed Arafat a spus ca primele date ale comisiei de ancheta arata ca a existat o crestere a finantarii "pe toate liniile" catre acest spital si ca probleme majore, care trebuie verificate, sunt in privinta modului in care au fost cheltuiti si prioritizati banii.

El a spus ca membrii comisiei de ancheta vor continua sa lucreze si in urmatoarele zile, verificarile fiind prelungite la SJU Ploiesti pana la inceputul saptamanii viitoare, "luni sau marti", cu acordul ministrului Sanatatii.

Cu putin timp inainte ca Raed Arafat sa anunte ca a propus suspendarea din functie a managerului SJU Ploiesti, acesta a sustinut o conferinta de presa la spital in care, raspunzand unor intrebari, a spus ca nu isi va da demisia si ca nu s-a gandit daca va depune sau nu nou proiect de management pentru a-si prelungi mandatul care expira in 14 decembrie.

Citeste si:
Explozii uriașe la o stația GPL din Crevedia. O persoană a decedat
Explozii uriașe la o stația...

In conferinta de presa organizata marti, in cea de-a cincea zi de ancheta la SJU Ploiesti, managerul acestei unitati, Adrian Strambeanu, a afirmat ca nu este vorba despre "o ancheta", ci despre "un control facut de o echipa mixta".

Intrebat care este cauza lipsurilor de materiale sanitare si medicamente din spital, Strimbeanu a spus ca situatia privind aceste lipsuri nu este una permanenta si ca este cauzata de subfinantarea de la Casa Nationala de Sanatate Prahova.

Legat de investitiile facute in spital din fonduri de la Consiliul Judeteran Prahova, managerul spitalului a afirmat ca a primit suficiente fonduri din partea CJ si ca nu poate vorbi despre subfinantare si ca banii au fost alocati "in functie de prioritati".

In momentul in care i s-a atras atentia asupra faptului ca in spital s-au investit cu prioritate sume importante de bani intr-un sediu administrativ (1,7 milioane de lei) sau in anveloparea termica, managerul spitalului a spus ca in mandatul sau prioritara a fost salvarea vietii pacientilor.

Citeste si:
Demiteri după tragedia din Gorj. Cine rămâne fără funcție după...
Demiteri după tragedia din...

La jumatatea saptamanii trecute, Ministerul Sanatatii a declansat o ancheta la Spitalul Judetean de Urgenta din Ploiesti dupa ce chirurgul Dan Oprea a acuzat lipsa de implicare a autoritatilor, lipsa dotarilor si mai ales a medicamentelor, spunand ca spitalul ploiestean este "umilit, abandonat de toti" si ca, desi in spital s-au abordat tehnici chirurgicale de nivel universitar, la nivelul unitatii sanitare nu se aloca fonduri, bisturiele electrice de unica folosinta sunt folosite "de zeci de ori", iar alte dotari sunt "de pe vremea lui Pazvante".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.