Peste o suta de persoane din Silistea, judetul Vaslui, protesteaza, joi, pentru a patra zi consecutiv, in perimetrul unde Chevron ar urma sa amplaseze o sonda de explorare a gazelor de sist, iar firma angajata de companie sa amenajeze platforma din zona si-a retras cele doua utilaje aduse miercuri.

Localnicii din Silistea au petrecut noaptea de miercuri spre joi in cortul amenajat in zona unde compania Chevron ar urma sa amplaseze prima sonda de explorare a gazelor de sist, ei spunand ca nu vor renunta la proteste, transmite MEDIAFAX.

"Vrem sa vedem ce fac cei de la Bucuresti, sa ia o decizie sa scapam definitiv de Chevron, noi vom rezista in continuare. Am rezistat ieri (n.r. - miercuri) cand a fost atat de greu... nu plecam sub nicio forma. Ne mint in continuare si ne gandim sa nu fie din nou vreo capcana asa cum au incercat de cateva ori pana acum", a spus Ioan Gaza, unul dintre protestatari.

In cursul diminetii de joi, societatea angajata de Chevron pentru amenajarea platformei pe care urmeaza sa fie amplasata sonda de explorare a gazelor de sist si-a retras din zona cele doua utilaje - un excavator si un buldozer -, in huiduielile manifestantilor.

Tot joi dimineata, la Silistea, au venit din nou prefectul de Vaslui, Radu Renga, si seful Jandarmeriei Romane, Mircea Olaru, care au inspectat zona, dupa care s-au retras la Primaria Ivanesti, localitate invecinata cu comuna Pungesti, pentru a discuta.

"Drumul judetean a fost deblocat, nimeni nu mai este in pericol, cetatenii au apreciat ca autoritatile au actionat pentru a detensiona situatia. Jandarmeria nu mai are obiectul muncii si nu exista niciun motiv pentru a ramane acolo", a declarat pentru MEDIAFAX prefectul Radu Renga.

La ora transmiterii acestei stiri, traficul pe drumul judetean Vaslui - Garceni se desfasoara cu difiicultate, masinile fiind nevoite sa treaca printre protestatari pentru a ajunge la destinatii.

Aproximativ 500 de persoane din Silistea, judetul Vaslui, au protestat, miercuri, in perimetrul unde compania Chevron ar urma sa amplaseze prima sonda de explorare a gazelor de sist, iar in timpul manifestatiei cinci localnici au lesinat, fiind transportati la Spitalul Judetean de Urgenta Vaslui, unde au ramas internati.

Citeste si:
Protest AUR în Piața Universității din Capitală. Românii...
Protest AUR în Piața...

Citeste si: Incidentele de la Vaslui au declansat proteste anti-gaze de sist in Capitala


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.