Cateva sute de persoane din Silistea, judetul Vaslui, protesteaza, miercuri, pentru a treia zi consecutiv, la Pungesti, unde compania Chevron va amplasa prima sonda de explorare a gazelor de sist, iar in timpul manifestatiei doi localnici au lesinat, avand nevoie de ingrijiri medicale.

[UPDATE]

Numarul jandarmilor a crescut la peste 300 si niciun automobil nu mai are acces la zona protestelor.

Potrivit purtatorului de cuvant al Ambulantei Vaslui, patru protestatari au avut nevoie de ingrijiri medicale pana la aceasta ora. Trei dintre acestia au refuzat transportul la spital, in vreme ce unul a fost trimis la Spitalul de Urgenta din Vaslui pentru ingrijiri medicale.

"Am avut solicitari pentru 4 pacienti cu agitatie psiho-motorie si atac de panica. Li s-a acordat primul ajutor. Trei au refuzat transportul la spital. Sunt constienti, unul cu antecedente patologice de infarct miocardic. Nu au fost manevre de resuscitare pentru pacientii aflati la protest. Al patrulea a fost trimis la Spitalul de Urgenta Vaslui. La Pungesti sunt 3 ambulante", a declarat Ana Maria Ungureanu, purtator de cuvant Ambulanta Vaslui.



In zona au fost trimisi peste 200 de jandarmi, inclusiv de la Gruparea Mobila din Bacau, care incearca sa elibereze zona pentru ca societatea sa poata sa lucreze, scrie MEDIAFAX.

Mai multor protestatari li s-a facut rau, iar o ambulanta a sosit si acorda ingrijiri. Potrivit Mediafax, medicii au fost nevoiti sa intervina dupa ce unui batran de 76 de ani, care protesteaza de trei zile, i s-a facut rau. Acesta a refuzat sa fie transportat la spital.

Totodata, alt protestatar a lesinat in timp ce incerca sa sparga cordonul de jandarmi. Acesta a cazut intr-un sant cu apa si a fost scos de doi jandarmi, in prezent primind ingrijiri medicale. Omul se afla in stare grava.

Intr-o interventie la Realitatea TV, prefectul de Vaslu, Radu Renga, a declarat ca jandarmii sunt obligati sa intervina pentru a restabili ordinea, daca va fi cazul.

"Sunt niste legi care trebuie sa fie respectate. Initial, demonstratia inceput pasnic. Atata timp cat ordinea publica si drumurile publice sunt afectate, jandarmii sunt obligati sa intervina pentru a restabili ordinea. Autoritatile intervin strict pe legile romanesti. Protestatarii trebuie sa inteleaga ca legea trebuie sa fie aplicata",
a declarat, la Realitatea TV, prefectul de Vaslui, Radu Renga.

Citeste si:
Guvern: Romania a castigat procesul cu Chevron
Guvern: Romania a castigat...

Protestele localniclor din Silistea au inceput luni, cand aproximativ 150 de persoane au blocat, partial, drumul judetean ce tranziteaza comuna Pungesti. Marti, la proteste au fost prezenti si patru preoti de la bisericile din comuna Pungesti, toti imbracati in straie bisericesti.

Dupa ce si-au petrecut toata noaptea in frig si ploaie la marginea terenului vizat de Chevron, peste 200 de sateni din Silistea, Pungesti, au format, miercuri, un lant uman pe terenul unde Chevron ar fi trebuit sa inceapa explorarea, scrie realitatea.net.

La Silistea urmeaza sa fie amplasata prima sonda de explorare a gazelor. Deocamdata in zona au fost aduse din Targu Mures doua utilaje, un excavator si un buldozer, pentru a pregati terenul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.