Mai multi bucuresteni au aratat ca sunt solidari cu oamenii din Vaslui care se opun explorarilor pentru gaze de sist si ca sunt si impotriva proiectului minier de la Rosia Montana.

In jur de 250 de persoane s-au adunat miercuri seara, la Universitate, pentru a-si exprima sustinerea pentru cei care protesteaza in Vaslui si opozitia fata de exploatarea gazelor de sist, dar si fata de proiectul de la Rosia Montana, scrie MEDIAFAX.

Pana la ora 22:00 s-au strans 500 de manifestanti care au ajuns la sediul Televiziunii Romane, dupa ce au manifestat in Piata Universitatii, in fata Ministerului de Interne si a Guvernului, impotriva exploatarii gazelor de sist, dar si a proiectului de la Rosia Montana.

Protestatarii au scandat, in fata sediului TVR, "Presa romana plina de minciuna" si "Refuz, rezist gazelor de sist", au fluierat si au batut in tobe. In prezent, ei se deplaseaza pe Calea Dorobanti, inapoi spre Universitate si scandeaza "Rosia si Pungesti, doua inimi romanesti" si "Pungesti si Rosia, vine revolutia".

Ei au pornit apoi in mars pana in Piata Revolutiei, unde au protestat aproximativ un sfert de ora in fata Ministerului de Interne, reluandu-si apoi marsul pana in Piata Victoriei, unde au protestat alte aproximativ 15 minute la Guvern.

In Piata Victoriei, jandarmii au incercat sa-i retina pentru degajarea traficului pe Bulevardul Kiseleff, unii protestatari imbrancindu-se si trecand de cealalta parte a cordonului de jandarmi. Dupa scurte ciocniri cu fortele de ordine, protestatrii au inceput sa strige "Fara violenta" si au ramas pe loc, incercuiti de jandarmi, dupa care au putut sa-si continue marsul pana la TVR.

In majoritate tineri, protestatarii adunati miercuri seara la Universitate au scandat: "Uniti, salvam toata Romania", "Nu corporatia face legislatia", "Rezist, rezist, gazelor de sist", "Demisia" si "Ultima solutie, inc-o revolutie".

Citeste si:
Protestul transportatorilor continuă. Manifestanții au spus că...
Protestul transportatorilor...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.