Primaria Capitalei a incheiat contracte de adoptie cu o entitate care nu exista.

Ancheta mortii coplului de patru ani care a decedat ca urmare a unui atac al maidanezilor in zona Parcului Tei dezvaluie detalii cel putin surprinzatoare.

Asociatia Caleidescop
, cea care ar fi adoptat cainele ucigas de la ASPA, nu exista in Registrul National al ONG-urilor. In aceste conditii, primaria Capitalei a incheiat mai multe contracte de adoptie cu o entitate care nu exista.

Dosarul a fost preluat de Parchetul General.

Autoritatea pentru Protectia si Supravegherea Animalelor (ASPA) a anuntat marti ca maidanezul murdar de sange pe bot, cel mai agresiv dintre cei sase caini ridicati de ASPA, a fost identificat ca apartinand unui ONG. Animalul cu microcipul 941000031190543 a fost adoptat de o fundatie si nu avea ce sa caute in curtea de pe strada Tuzla.

Sanctiuni si amenzi in cazul copilului ucis de un maidanez. Dreptate pentru Ionut?

Contactata de adevarul.ro, presedintele Asociatiei ”Caleidoscop“, Carmen Secareanu, a declarat ca nu stie in acest moment despre ce patruped este vorba. Aceasta a declarat ca in urma cu cativa ani a existat un program de sterilizare si reteritorializare pentru animalele fara stapan. Secareanu spune ca animalul a fost sterilizat si microcipat si apoi a fost solicitat spre reteritorializare.

„Cainele a fost adus de un iubitor de animale care l-a luat inapoi. Este foarte greu de tinut urma fiecarui animal
“, a declarat femeia.

Semnatura de pe formularul de adoptie ii apartine Laviniei Mirela Nica, voluntar al ONG-ului Caleidoscop. Tot ea si-a asumat raspunderea in numele organizatiei pentru alti 8 maidanezi. Femeia nu mai face parte din acest ONG si nu se considera vinovata.

In decursul zilei de miercuri, europarlamentarul PDL Sebastian Bodu a anuntat ca a sesizat Politia Capitalei si ANSVSA, acuzand de omor din culpa Asociatia "Caleidoscop". Avand in vedere ca aceasta asociatia nu exista in mod legal, va fi interesant de vazut cum se va rezolva aceasta acuzatie.

Citeste si:
Bolile oamenilor pe care le poate face și câinele tău
Bolile oamenilor pe care le...

Primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, a criticat legislatia din domeniu, specificand ca multe ONG-uri au ajuns "masini de facut bani", conform ziare.com.

"Legea actuala e o lege schioapa, o lege proasta si care in mod clar trebuie completata. Responsabilitatea in problema cainilor vagabonzi astazi revine pe de o parte autoritatilor, care n-au prea multe optiuni, pentru ca n-au voie sa-i eutanasieze decat pe cei bolnavi sau agresivi. Pe de alta parte, (...) tot felul de fundatii si asociatii, care au facut pana acum mai mult rau decat bine si n-au facut mare lucru pentru animale. Nu toate, dar foarte multe au avut un comportament incorect sau chiar in afara legii.

Anumite ONG-uri din astea au ajuns adevarate masini de facut bani de pe urma cainilor vagabonzi. Mai sunt si o serie de cetateni care asa-zis au adoptat niste caini de pe strada, dar ii tin la coltul blocului, nu au grija permanent de ei. Adoptarea unui caine presupune responsabilitate individuala fata de animalele respective. N-au ce sa mai caute pe strada animalele adoptate
", a declarat Andrei Chiliman.

Citeste si:
Copiii din Daneș pot numi acasă școala renovată de un ONG cultural
Copiii din Daneș pot numi...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.