Social 1 August 2013 10:36
Directorul general al Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, a venit joi dimineata la sediul central al Directiei Nationale Anticoruptie, pentru a i se comunica prelungirea cu 30 de zile a interdictiei de a parasi tara, dispusa in dosarul de santaj, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

Alexandrescu nu facut nicio declaratie la intrarea in sediul DNA.

Directorul general al Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, este cercetat in libertate in dosarul in care este acuzat de procurorii DNA ca l-ar fi santajat pe administratorul RCS&RDS Ioan Bendei sa semneze un contract de retransmitere prin satelit a programelor Antena TV.

Alexandrescu a fost arestat preventiv din 31 mai pana in 6 iunie, cand Tribunalul Bucuresti i-a inlocuit masura dispusa de Judecatoria Sectorului 1 cu interdictie de a parasi tara.

In acelasi dosar, fondatorul trustului Intact, Dan Voiculescu, este urmarit penal pentru complicitate la santaj, a anuntat, luni, DNA. Anchetatorii sustin ca probatoriul din acest caz releva implicarea lui Voiculescu in activitatile desfasurate de Alexandrescu.

In 11 iulie, procurorii au extins cercetarile in dosarul lui Sorin Alexandrescu si au dispus inceperea urmaririi penale fata de fiica lui Dan Voiculescu, Camelia Voiculescu, in calitate de asociat la SC Antena TV Group SA si la SC Intact Publishing SRL, si de George Daniel Matiescu, director general al Intact Publishing SRL, pentru complicitate la santaj. De asemenea, sunt cercetate SC Antena TV Group SA si SC Intact Publishing SRL, pentru santaj.

In dosar este urmarit penal si fostul sef al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, Serban Pop, acuzat de folosire de informatii ce nu sunt destinate publicitatii sau pemiterea accesului unor persoane neautorizate la acestea. Anchetatorii sustin ca Pop l-ar fi informat pe Alexandrescu despre un control al Garzii Financiare si i-ar fi dat copii ale unor documente ce priveau firmele vizate de verificari, care, daca ar fi fost facute publice, ar fi putut compromite RCS&RDS si pe administratorul acesteia, Ioan Bendei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.