Presedintele Tribunalului Bucuresti a explicat ca s-a incercat citarea telefonica a lui Hayssam, dar DGPMB a refuzat primirea citatiei.

Presedintele Tribunalului Bucuresti, Laura Andrei, a declarat marti, pentru MEDIAFAX, ca o grefiera a instantei a incercat luni citarea telefonica a lui Omar Hayssam in dosarul de delapidare, dar ofiterul DGPMB a refuzat primirea citatiei, pe motiv ca acesta nu figureaza in evidentele institutiei.

Autoritatile l-au pierdut DIN NOU pe Omar Hayssam: Politia nu stie unde se afla

Judecatoarea Laura Andrei a spus ca atat Administratia Nationala a Penitenciarelor, cat si Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti (DGPMB) au raspuns Tribunalului Bucuresti ca Omar Hayssam nu s-ar afla nici in custodia penitenciarelor, dar nici in cea a politiei.

Presedintele Tribunalului Bucuresti a mai spus ca dupa citarea telefonica facuta la Administratia Nationala a Penitenciarelor, institutia a raspuns ca, in urma verificarilor, Omar Hayssam nu se regaseste in nicio unitate penitenciara.

Laura Andrei a precizat ca grefiera si-a indeplinit in mod coresponzator atributiile de serviciu, facand un act procedural si legal, respectiv acela de citare telefonica a unui inculpat.

Presedintele Tribunalului Bucuresti a mai aratat ca citarea telefonica a fost facuta pentru dosarul in care Omar Hayssam trebuia sa fie prezentat marti instantei, in cazul de delapidare.

Judecatoarea Laura Andrei a adaugat ca citarea la ANP s-a facut pentru ca Omar Hayssam are condamnari definitive pe numele sau ce trebuie sa fie executate, iar citarea la DGPMB s-a facut pentru ca in mod public s-a afirmat ca Hayssam se afla in custodia Politiei, "iar DGPMB, potrivit procedurilor, este institutia careia instanta ii adreseaza citatiile in cazul persoanelor aflate in stare de retinere sau arest".

In cele din urma, IGPR a anuntat ca Omar Hayssam a fost transferat dintr-un Centru de Retinere si Arest Preventiv al Politiei Romane intr-o unitate din cadrul Administratiei Nationale a Penitenciarelor.

Citeste si:
Basescu: M-am intalnit cu sotia lui Omar Hayssam, mi-a spus ca e...
Basescu: M-am intalnit cu...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.