Social 20 Iunie 2013 10:00
Patronul si redactorul sef al portalului de stiri Dambovita News, Bogdan Simion, acuzat ca a santajat mai multi primari din Dambovita, carora le-ar fi cerut sa incheie contracte de publicitate cu site-ul sau pentru a nu publica articole compromitatoare despre ei, a fost retinut.

In urma perchezitiilor efectuate miercuri de anchetatori la locuinta si resedinta lui Simion, au fost ridicate: un laptop, o minicamera de filmat, o unitate de calculator, un breloc si contracte de publicitate cu primarii si societati comerciale, transmite MEDIAFAX.

Bogdan Simion va fi prezentat joi, la Judecatoria Pucioasa, cu propunere de arestare preventiva.

Simion a declarat, la momentul la care a fost ridicat de politistii Inspectoratului General al Politiei Romane pentru audieri, ca nu i s-a adus "nicio acuzatie" de catre anchetatori si ca nu este "nicio problema".

"Nu mi s-a adus nicio acuzatie, ramaneti pe Dambovita News si veti vedea, nu e nicio problema", a declarat Bogdan Simion.

In urma cu patru luni, primarul comunei dambovitene Sotanga, Constantin Stroe, declara, la o intalnire a primarilor PSD, ca Bogdan Simion santajeaza foarte multi primari din judet si ca a inceput o campanie de denigrare impotriva edililor, el exemplificand cu primarii din Pietrosita, Aninoasa, Moroieni, Bilciuresti.

"Liga Alesilor Locali PSD va sesiza organele statului. Recentele abordari ale site-ului Dambovita News, gravele derapaje de la adevar, decenta si lege trebuie sa primeasca raspunsul corect. Un caz grav este cel al primarului din Pietrosita, la adresa caruia au fost scrise doua articole care au atentat la viata personala si la viata de famlie a acestuia. A sesizat si el organele. Cel in cauza i-a cerut un contract de publicitate, un contract de prestari servicii", declara, in februarie, Constantin Stroe, primarul comunei Sotanga si presedintele Ligii Alesilor Locali PSD din judet.

Primarul comunei Moroieni, Mihai Moraru, a confirmat, miercuri, ca a avut un incident cu patronul publicatiei electronice Dambovita News, care ar fi venit la el la inceputul lunii ianuarie si i-ar fi spus ca "ar fi bine ca si Primaria Moroieni sa incheie un contract cu Dambovita News, pentru a spune cuvinte frumoase despre localitatea Moroieni". "L-am ascultat, am luat contractul si i-am spus ca orice contract, chiar si cu o publicatie online, trebuie dezbatut de catre Consiliul Local, prima sedinta fiind la sfarsitul lunii ianuarie. In urma sedintei, avand la punctul «diverse» si acest contract, domnii consilieri au spus ca nu au incheiat niciun contract cu nicio publicatie si deci nici cu Dambovita News nu vor incheia. La o saptamana dupa sedinta aceasta (Bogdan Simion, nr.) s-a prezentat si i-am spus ca domnii consilieri nu au fost de accord cu aceast contract", a spus Moraru.

Citeste si:
Nicușor Dan: „Dâmbovița este o uriașă oportunitate pentru București”
Nicușor Dan: „Dâmbovița este...

"Supararea cea mare a domnului Bogdan Simion nu a fost pe Consiliul Local, ci pe mine. A zis ca imi da termen zece zile sa inchei acest contract, spunandu-mi: «altfel voi spune multe despre dumneata». Dupa cateva zile am inceput sa vad pe acel site o serie de articole care nu aveau justificare si nici acoperire, cum a fost ca mi-am pus termopane la casa folosind materialele de la caminul cultural, ca am gaze acasa, dar nu am inca, am curent trifazic, dar tot asa, spunand ca toate aceste lucruri le-am facut cu bani de la primarie, motiv pentru care l-am actionat in instanta", a mai declarat primarul comunei Moroieni, Mihai Moraru.

Simion a fost ridicat de anchetatori in urma a doua perchezitii, una dintre acestea fiind facuta la locuinta sa din comuna Vulcana-Pandele.
Mircea Bogdan Simion, patron al portalului de stiri Dambovita News, este si consilier local PDL in comuna Vulcana-Pandele.

Citeste si:
Robert Turcescu intră în echipa Metropola TV. Jurnalistul prezintă...
Robert Turcescu intră în...

Potrivit Politiei Romane, barbatul, in varsta de 41 de ani, ar fi santajat mai multi primari din Dambovita cu publicarea unor articole compromitatoare la adresa acestora, cerandu-le sa incheie contracte de publicitate cu publicatia sa online de 200 - 500 de lei.

"Suspectul ar fi contactat mai multi primari din judetul Dambovita, carora le-ar fi propus sa incheie contracte de publicitate. Intrucat acestia ar fi refuzat, suspectul ar fi publicat mai multe articole denigratoare, cu scopul de a-i determina sa incheie respectivele contracte. Ulterior, pentru a evita publicarea altor astfel de articole, o parte dintre partile vatamate ar fi fost de acord sa incheie contractele de publicitate, astfel articolele denigratoare ar fi fost inlocuite cu unele pozitive", se precizeaza intr-un comunicat de presa transmis miercuri de Politia Romana.

Citeste si:
Capitala ar putea rămâne fără groapă de gunoi. „Mai avem 4-5 ani”
Capitala ar putea rămâne fără...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.