Dâmboviţa este „o uriaşă oportunitate" pentru Bucureşti şi trebuie să dea municipiului facilităţi care să o facă atractivă, a declarat, vineri, primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan. Oficialul a subliniat că Dâmboviţa trebuie să aparţină oraşului.

Primarul Nicușor Dan spune că Dâmbovița este „o uriașă oportunitate pentru București”

El a afirmat la conferinţa „Dâmboviţa, un râu în armonie cu oraşul" că proiectul lui Nicolae Ceauşescu legat de străpungerea A1, A2 de-a lungul Dâmboviţei nu trebuie continuat. Nicuşor Dan a subliniat că Dâmboviţa trebuie să aparţină oraşului.

„Am semnat, la sfârşitul săptămânii trecute, certificatul de urbanism pentru un proiect, pentru o parte dintr-un proiect ce a fost iniţiat acum 15 ani, proiectul PIDU, Planul Integrat de Dezvoltare Urbană pentru centrul Bucureştiului, acea parte de proiect care vizează Dâmboviţa, şi anume o pietonalizare a celor două maluri ale Dâmboviţei de la Piaţa Unirii la Izvor şi un pod, Podul Calicilor, la ieşirea de la barieră, care să treacă pe malul celălalt al Dâmboviţei.

Aşteptăm câteva avize. Eu sper ca într-o lună să emitem autorizaţia de construire şi undeva în două-trei luni să ieşim în achiziţie pentru execuţia acestor lucrări", a adăugat Nicuşor Dan, conform Agerpres.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 19 Septembrie 2022 - 10 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.