Rauri mici din bazinele Cerna, Jiu superior, afluenti ai Jiului si ai Oltului mijlociu si inferior, de pe raza a sase judete, se vor afla, miercuri, de la ora 00.00 pana la ora 18.00, sub cod portocaliu de inundatii, informeaza Institutul National de Hidrologie si Gospodarirea Apelor (INHGA).

Potrivit avertizarii INHGA, se instituie cod portocaliu, valabil miercuri intre orele 00.00 - 18.00, pentru riscul de producere de scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie si cresteri rapide de niveluri pe unele rauri mici din bazinele hidrografice: Cerna (judetul Caras Severin), Jiu superior (judetele Hunedoara si Gorj), afluentii Jiului din judetele Gorj si Mehedinti si afluentii Oltului mijlociu si inferior din judetele Gorj, Valcea si Olt.

Totodata, se instituie cod galben, de marti, ora 18.00, valabil pana miercuri ora 18.00, pe raul Desnatui (judetul Dolj) si pe raurile din bazinele hidrografice superioare si mijlocii ale: Argesului, Dambovitei, Ialomitei si Prahovei (judetele Arges, Dambovita si Prahova).

Tot pana miercuri, la ora 18.00, se mentine cod galben pe raurile din bazinele hidrografice: Viseu, Iza, Lapus (judetul Maramures), Tur (judetul Satu Mare), Somesul Mare (judetul Bistrita Nasaud), Crasna, Barcau, Crisul Repede, Crisul Negru (judetele Salaj, Satu Mare, Bihor), Bega, Timis, Barzava, Moravita, Caras, Nera, Cerna (judetele Timis si Caras Severin), Jiu superior si afluenti (judetele Hunedoara, Gorj si Mehedinti) si afluentii Oltului din judetele Gorj, Valcea si Olt si pe raurile mici din bazinele hidrografice: Suceava, Moldova si Bistrita (judetul Suceava).

Sunt preconizate scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie, cresteri de debite si niveluri pe unele rauri din bazinele hidrografice mentionate, cu posibile depasiri ale cotelor de atentie si cotelor de inundatie.

Aceste fenomene se pot produce cu probabilitate si intensitate mai mare pe afluenti de grad inferior ai raurilor marcate pe harta si pe cursurile de apa necadastrate, se mai mentioneaza in avertizare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.