Crin Antonescu, a declarat ca "matricea familiei" este casatoria dintre un barbat si o femeie, insa poate fi de acord cu legiferarea parteneriatelor civile intre persoane de acelasi sex, precizand ca nu sustine adoptiile de catre astfel de cupluri.

Antonescu a sustinut intr-o emisiune a televiziunii Digi 24 ca in prima instanta, la nivelul comisiei de revizuire a Constitutiei, a fost adoptat amendamentul prin care este interzisa discriminarea inclusiv pe orientare sexuala, apreciind ca este o decizie "fireasca".

"Asa s-a nascut cealalta propunere de modificare (in cazul definirii familiei, n.r.). In acest context, o serie de colegi au ridicat problema urmatoare: da, suntem de acord ca si orientarea sexuala sa fie trecuta printre criteriile fundamentale pe baza carora sa nu poata fi discriminat cineva in acesta tara, dar nu suntem de acord ca o asemenea prevedere sa fie interpretata in sensul unei solicitari ca ulterior Codul civil, prevederea despre familie, sa ajunga la casatoriile intre persoane de acelasi sexe si dupa aceea la adoptii pentru aceste cupluri", a declarat Antonescu.

El a precizat ca adoptarea articolului privind definirea familiei drept casatoria dintre un barbat si o femeie a fost legata de amendamentul asupra caruia s-a cazut de acord in ceea ce priveste discriminarea, scrie MEDIAFAX.

"Am fost si sunt de acord cu o asemenea varianta pentru cu socotesc intr-adevar ca nu e deloc preocuparea statului si nu trebuie sa stabileasca statul deloc ce orientare si comportament din acest punct de vedere intim pana la urma trebuie sa aiba oricare dintre cetateni, dar trebuie sa fie preocuparea statului sa reglementeze, sa protejeze si sa garanteze niste drepturi ale familiei (...) Daca vorbim despre matricea ei, despre baza, despre modelul ei, acela este, daca am ajuns sa discutam si sa trebuiasca sa precizam lucrul acesta, cea bazata pe casatoria intre un barbat si o femeie, din motive de natura biologica pana la motive de natura culturala si istorica", a afirmat Antonescu.

Citeste si:
Iancu Sterp, luat în vizor din cauza comportamentului de la...
Iancu Sterp, luat în vizor...

Liderul PNL a precizat ca nu sustine casatorii intre intre persoane de acelasi sex.

"Pot exista, nota bene, cupluri care isi desfasoara viata, care convietuiesc, care impart tot ce au de impartit, de la sentimente pana la bunuri patrimoniale, dar nu in forma familiei, fie ca vorbim de casatoria civila, fie ca vorbim de casatoria religioasa", a mai sustinut presedintele PNL.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.