Social 9 Iunie 2013 10:55
Jandarmii i-ar putea inlocui pe politistii comunitari si pe angajatii firmelor private de paza care, in opinia parlamentarilor, au fost depasiti de fenomenul infractional din unitatile de invatamant.
"Prin pregatirea pe care o au, jandarmii ar putea sa faca fata unor evenimente nefericite. Un infractor este mult mai descurajat daca vede uniforma unui jandarm decat daca vede uniforma unei firme de paza private, chiar si a Politiei Locale. La societatile private sunt oameni in varsta, fara pregatire, platiti cu bani putini. Li se da o uniforma si sunt asezati in post, dar nu stiu cum sa actioneze in cazul in care se intampla ceva", ne-a declarat deputatul Bogdan Ciuca, potrivit realitatea.net.

Potrivit statisticilor, in unitatile de invatamant au fost inregistrate, anul trecut, peste 14.000 de cazuri de violenta verbala si fizica, cele mai multe dintre acestea vizand integritatea corporala, sanatatea si chiar viata elevilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.