Social 6 Iunie 2013 09:52
Uciderea barbatului de 37 de ani, din Pitesti, a fost, cel mai probabil, premeditata, in conditiile in care victima si suspectul de crima au avut un conflict mai vechi in urma pierderii unei sume de bani, aproximativ 30.000 de euro, de catre inculpat din cauza victimei, a declarat procurorul de caz.

"Crima se pare ca este premeditata, exista un conflict mai vechi pe care noi o sa-l dovedim, sigur la momentul respectiv, in care s-au pierdut niste bani seriosi de catre inculpatul din prezenta speta, o suma maricica pentru un roman, circa 30.000 de euro, bani pierduti din cauza victimei. De atunci a incoltit ideea asta, a culminat cu evenimentul din 1 iunie, cand victima l-a lovit din nou pe inculpat (nr. - Ion Paun) si sigur ca in zilele urmatoare s-a intamplat ce s-a intamplat. El si politistul (n.r. - Andrei Toma) se aflau in posesia unui pistolet si a munitiei aferente, e vorba de pistoletul reclamat ca furat de catre politist, pe care in realitate acesta nu l-a pierdut niciodata pentru ca nici efractia incuietorilor nu a fost dovedita. In plus, totul pare o facatura pentru ca in momentul in care se zice ca au disparut bunurile el era, culmea, in fata unei camere de luat vederi care-l arata exact si la ora potrivita, este cusut cu ata alba. Toata lumea care cunoaste speta pare a trage concluzia ca cei doi planuiau de mai mult timp sa faca ce au facut. Cert este ca ambii au fost vazuti inainte de crima si in momentele imediat urmatoare crimei", a declarat procurorul Ion Anghelescu, de la Parchetul de pe langa Tribunalul Arges, transmite MEDIAFAX.

Potrivit sursei citate, cercetarile au fost extinse "in afara campului infractional", fiind identificate o serie de corpuri delicte, obiecte, ce vor fi examinate in mod stiintific.

"Am gasit o cagula si o manusa arsa la circa 50 de metri de calea ferata, acolo am gasit o vatra cu cenusa arzand. Arma crimei nu am gasit-o inca, unde este asta stiu numai ei, nu au recunoscut crima niciunul si nici nu cred ca era nevoie deoarece recunoasterea lor servea in masura in care n-am fi avut dovezile necesare, dar acestea exista", a spus procurorul Ion Anchelescu.

Potrivit acestuia, Ion Paun ar fi cel care a apasat pe tragaciul pistolului si ca, in ceea ce priveste modul in care a tras, nu i se pare "o chestiune de pricepere sa tragi intr-un om cazut, de sus in jos".

"In momentul in care a tras, Paun avea cagula si manusi si totusi victima l-a recunoscut si a strigat un singur cuvant: «Ioane!», asa cum il cheama, de altfel. Sigur Ion sunt un milion si ceva in tara asta, dar unul avea mai multe interese decat ceilalti Ioni. Cand s-a comis crima, politistul era in apropiere pentru ca in momentele imediat urmatoare s-au urcat intr-un autoturism si au mers cateva sute de metri impreuna catre calea ferata. S-a intamplat sa fie neatenti in doua momente esentiale: cand s-a pierdut o manusa, iar sub masina politistului au pierdut un patent cu care s-a intrerupt iluminatul in zona blocului. Nu avem dovezi ca politistul i-a propus lui Paun sa ucida victima, interesul era al lui Paun sa comita crima, este vorba de neintelegerile cu acea masina si alti bani", a mai declarat procurorul Ion Anghelescu.

Citeste si:
Florin Zalomir, jandarm și fost campion la scrimă, găsit împușcat...
Florin Zalomir, jandarm și...

Purtatorul de cuvant al IPJ Arges, comisarul Danut Dinu, a declarat ca cei doi au fost retinuti pentru 24 de ore, unul pentru omor si celalalt pentru complicitate la omor.

"Ei se afla acum in arestul IPJ Arges, urmand ca maine (n.r. - joi) sa fie prezentati instantei (n.r. - Tribunalului Arges) cu propunerea de arestare preventiva pentru 29 de zile. Exista probe temeinice, indicii, in aceasta cauza. De la momentul in care a avut loc evenimentul si pana in prezent peste 300 de politisti de la IGP, Directia de Investigatii Criminale, colegii nostri de la SIPI si de la toate structurile de la IPJ Arges au lucrat in acest caz sub coordonarea directa a procurorului de caz. Credem intr-o reusita politieneasca maine, astfel ca suspectii, pe baza probelor administrate de noi si procuror, sa convingem magistratii ca ei sunt autorul, respectiv complicele. Cei doi nu si-au recunoscut faptele, dar exista probe temeinice care ii incrimineaza", a declarat purtatorul de cuvant al IPJ Arges.

Citeste si:
Procurorul general al Ucrainei: Soldații ruși folosesc tot mai...
Procurorul general al...

Politistul Sectiei 14 din Bucuresti si suspectul principal in cazul barbatului de 37 de ani impuscat mortal la Pitesti cu cel putin sapte focuri de arma au fost retinuti, miercuri, si in dosarul crimei respective, dupa ce, cu o zi in urma, fusesera retinuti pentru furt calificat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.