Comisia de revizuire a Constitutiei a adoptat, miercuri, un amendament care prevede ca familia se intemeiaza pe casatoria liber consimtita intre "un barbat si o femeie", sintagma care inlocuieste cuvantul "soti", prezent in textul actual al Legii fundamentale.

Articolul 48, alineatul (1) din actuala Constitutie, care are continutul "Familia se intemeiaza pe casatoria liber consimtita intre soti, pe egalitatea acestora si pe dreptul si indatorirea parintilor de a asigura cresterea, educatia si instruirea copiilor" devine: "Familia se intemeiaza pe casatoria liber consimtita intre un barbat si o femeie, pe egalitatea acestora si pe dreptul si indatorirea parintilor de a asigura cresterea, educatia si instruirea copiilor".

Amendamentul a fost initiat de deputatii Florica Chereches, Grigore Craciunescu si Mircea Dolha.

Un amendament in acest sens a fost transmis Comisiei de revizuire si de catre Biserica Ortodoxa Romana.

Amendamentul a fost adoptat cu 15 voturi "pentru" si 3 abtineri. Deputatii PNL Petre Roman, George Scutaru si Alina Gorghiu sunt cei care s-au abtinut, scrie MEDIAFAX.

"Este un amendament mai mult de campanie publica, ce raspunde la prejudecatile din Romania. Introducerea acestui amendament in Constitutie este un regres pentru Romania", a declarat pentru HotNews.ro presedintele Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD), Csaba Asztalos.

Decizia comisiei parlamentare de a adopta acest text in vederea includerii lui in viitoarea Constitutie vine in contextul in care in Marea Britanie, Camera Lorzilor a votat in favoarea casatoriilor homosexuale, iar in urma cu doua saptamani presedintele francez a promulgat legea casatoriilor gay, Franta devenind astfel a 14-a tara care legalizeaza mariajele gay.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.