Social 1 Mai 2013 10:18
Judecatoarea Antonela Costache va fi cercetata in continuare in arest, dupa ce instanta suprema a admis recursul procurorilor impotriva deciziei Curtii de Apel Bucuresti de liberare provizorie sub control judiciar.

Instanta Curtii de Apel Bucuresti a decis, in 25 aprilie, ca judecatoarea Antonela Costache, de la Tribunalul Bucuresti, sa fie liberata provizoriu sub control judiciar, in dosarul in care este cercetata pentru ca ar fi luat mita pentru interventii in dosare. Instanta a dispus ca judecatoarea sa nu se apropie de Tribunalul Bucuresti si nici de martorii inculpatii sau expertii din dosar, inlocuind masura arestarii cu interdictia de a parasi Bucurestiul sau judetul Ilfov.

Potrivit MEDIAFAX, Directia Nationala Anticoruptie a contestat decizia Curtii de Apel Bucuresti la instanta suprema, care a admis luni recursul si, rejudecand in fond, a respins ca neintemeiata cererea de liberare provizorie sub control judiciar a judecatoarei Antonela Costache.

Curtea de Apel Bucuresti a decis ca Antonela Costache poate fi eliberata pentru ca nu sunt probe care sa arate traficul de influenta, a avut o conduita foarte buna si o activitate profesionala de exceptie, iar "moralitatea si legaturile stranse cu familia o vor ajuta sa revina la viata normala".

Judecatorul Stan Mustata, de la Curtea de Apel Bucuresti, a aratat in motivarea deciziei din 25 aprilie ca, in ce priveste faptele de trafic de influenta, sunt "suficiente elemente nelamurite" privind existenta lor si "nu este administrata in mod direct nicio proba, prin care inculpata Costache Antonela Anemary sa fi discutat (negociat) cu vreo persoana implicata in cauza, nu s-a probat ca a luat bani".

"Inculpata Costache Antonela Anemary nu a luat mita si a dat o solutie temeinica si legala in dosarul privind pe SD (Staicu Dinel, n.r.)", a precizat judecatorul de la Curtea de Apel Bucuresti.

Totodata, instanta a aratat ca in cele 40 de zile de cand judecatoarea Antonela Costache se afla in arest preventiv nu au aparut probe directe, ci "o serie de contradictii" intre declaratiile denuntatorilor, inculpatilor si martorilor.

Citeste si:
Guvernul, obligat de CAB să organizeze alegeri la Primăria...
Curtea de Apel București...

Judecatorul Stan Mustata a precizat ca indeplinirea acestor obligatii este completata de circumstantele personale, aratand ca Antonela Costache "a avut o conduita foarte buna pana in acest moment, a avut o activitate profesionala de exceptie, are incredintat spre crestere si educare un copil, a fost integrata social si moral, are legaturi stranse cu familia si membrii comunitatii in care traieste".

"Moralitatea si legaturile stranse cu familia o vor ajuta sa revina la viata normala si ii va da putere sa respecte cu strictete obligatiile si privatiunile unei stari de libertate provizorie sub control judiciar", a adaugat judecatorul in motivare.

Judecatoarele Antonela Costache si Viorica Dinu de la Tribunalul Bucuresti sunt in arest preventiv din 15 martie, fiind cercetate pentru luare de mita si trafic de influenta pentru solutii in mai multe dosare, printre care si cel al lui Dinel Nutu, fost Staicu. Acestea au fost suspendate din functiile de la Tribunalul Bucuresti de catre Consiliul Superior al Magistraturii.

Citeste si:
Profesor de la Universitatea Politehnica, reținut de DNA pentru...
Profesor de la Universitatea...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.