Presedintele Traian Basescu a declarat, marti, la Craiova, ca va promulga in cursul acestei zile legea pentru infiintarea Autoritatii de Supraveghere Financiara.

Seful statului a precizat, in conferinta de presa sustinuta la Craiova, unde a vizitat fabrica Ford, ca va promulga legea dupa intoarcerea la Bucuresti. El a mentionat ca legea a fost retrimisa o data Parlamentului pentru reexaminare.

"Nu mai pot sa o intorc o data, sunt obligat prin Constitutie sa o promulg. O voi promulga azi", a mentionat el.

Candidatii pentru functiile de conducere din cadrul ASF vor fi audiati marti dupa-amiaza in comisiile de buget din Parlament, urmand ca miercuri plenul celor doua Camere sa-i investeasca in functie.

Deputatul PNL Dan Radu Rusanu este sustinut pentru functia de presedinte al Autoritatii de Supraveghere Financiara. Surse din USL au declarat, pentru MEDIAFAX, ca Daniel Daianu ar urma sa ocupe pozitia de prim-vicepresedinte al ASF.

De asemenea, Marian Sarbu, Daniel Tudor si Mircea Ursache vor fi vicepresedinti ai ASF, responsabili de domeniile care reveneau Consiliului Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP), Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) si, respectiv, Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.