In cel putin zece orase din tara sunt anuntate, pentru maine, adunari spontane in semn de solidaritate cu Sabina Elena, eleva din Covasna care a ajuns subiect de discutie pentru ca a purtat o bentita tricolor in clasa.

Invitatiile de participare la astfel de ”mișcari de solidarizare” au aparut, mai intai, pe retelele de socializare. Pentru vineri, 22 martie, sunt anuntate adunari la Alba Iulia, Arad, Bistrita, Bucuresti, Brasov, Cluj Napoca, Pitesti, Ploiesti si Targu Mures, dar si in Chisinau, scrie evz.ro.

Pe pagina ei de Facebook, eleva din Covasna a postat in aceasta dimineata o noua fotografie, in care poarta o bentita asemanatoare celei care i-a adus ”probleme”.

”Va multumesc din suflet pentru sustinere, sper ca v-am facut mandri ca sunteti romani, sa nu uitam un lucru: impreuna suntem cei mai buni!”, scrie Sabina Elena in dreptul fotografiei.

Conducerea Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Covasna afirma ca situatia creata la Liceul "Korosi Csoma Sandor" din orasul Covasna este una singulara, iar elevii implicati in incidente nu vor fi sanctionati,
relateaza MEDIAFAX.

Intr-un comunicat de presa postat, joi, pe site-ul ISJ Covasna, reprezentantii inspectoratului resping "orice manifestari cu caracter etnic" si afirma ca una dintre politicile educationale cele mai importante este aceea de "a promova un mediu educational european in care sa primeze toleranta, respectul fata de sine si fata de ceilalti, promovarea inter- si multiculturalitatii, respectul fata de insemnele nationale ale Romaniei".

Conform sursei citate, orice persoana are dreptul de a-si manifesta convingerile si prin purtarea unor insemne nationale.

"Consideram ca cele intamplate nu sunt rezultatul premeditarii, fiind vorba despre manifestari de moment. In aceasta scoala, ca de altfel in toate scolile din judetul Covasna, nu au existat si ne place sa credem ca nu exista atitudini soviniste sau antinationale intre elevi sau intre profesori", se arata in comunicat.

Citeste si:
MAI intervine în controversa creată de noile buletine. Sexul bate...
MAI intervine în controversa...

Potrivit ISJ Covasna, situatia creata la Liceul "Korosi Csoma Sandor" din Covasna este una singulara.

"Elevii implicati in incidente nu vor fi sanctionati, ci vom solicita scolii sa acorde o atentie deosebita laturii educative a activitatilor, astfel incat sa nu se mai creeze situatii similare", mai spun reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean Covasna.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.