Social 21 Martie 2013 12:26
O echipa a Ministerului Educatiei va face verificari la Liceul "Korosi Csoma Sandor" din Covasna, dupa ce o eleva de clasa a IX-a a mers la scoala, de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, cu o bentita in culorile tricolorului romanesc, iar apoi a fost amenintata pe o retea de socializare.

"In urma situatiei sesizate la grupul scolar «Korosi Csoma Sandor» din orasul Covasna (judetul Covasna), o echipa a Ministerului Educatiei Nationale va verifica evenimentele petrecute in incinta unitatii de invatamant. Ministerul Educatiei Nationale va da publicitatii rezultatele acestei verificari, dupa ce vor fi parcurse toate procedurile legale", a anuntat institutia intr-un comunicat de presa, citeaza realitatea.net.

Potrivit presei, in 15 martie, de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, cativa elevi romani din clasa a IX-a au mers la scoala cu accesorii in culorile tricolorului romanesc, iar una dintre eleve, care purta o bentita tricolora si a carei fotografie a fost postata pe o retea de socializare, sustinea ca ar fi primit amenintari.

Seful ISJ Covasna, Keresztely Irma, aprecia gestul tinerei drept un "incident copilaresc" si "un teribilism".

Politia Covasna a deschis dosar penal cu autor necunoscut in cazul elevei din orasul Covasna care a fost amenintata pe o retea de socializare dupa ce a purtat o bentita cu tricolorul romanesc la scoala, de 15 Martie, fiind luate masuri de prevenire a violentei in zona liceului.

In opinia Consiliului National al Elevilor, "este inadmisibil ca intr-un liceu din Romania o eleva de clasa a IX-a sa fie mustrata, jignita, pusa la colt si amenintata de catre colegii ei care apartin unei minoritati nationale, profesorul diriginte si chiar conducerea scolii pentru faptul ca a «indraznit» sa poarte o banderola cu tricolorul Romaniei".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.