Sfârșit cumplit pentru medicul Călin Doboș, cunoscut drept chirurgul vedetelor. Acesta a murit în urma unui accident rutier, petrecut miercuri pe pasajul Basarab din București. Bărbatul a pierdut controlul motocicletei pe care o conducea și a ricoșat într-un stâlp de beton.

Călin Doboș, chirurgul vedetelor, a murit într-un accident rutier. Medicul a avut parte de un sfârșit cumplit

Medicul de 48 de ani se afla pe motocicleta sa, când a pierdut controlul şi a ricoşat în stâlpul din beton al podului. Atelajul a zburat la zeci de metri. În urma rănilor, medicul Călin Doboş a murit pe loc. Acesta era căsătorit și avea un băiat în vârstă de 19 ani.

„La data de 26 octombrie a.c., în jurul orei 12:00, Brigada Rutieră a fost sesizată prin apel 112 cu privire la producerea unui accident rutier pe Șoseaua Grozăvești. Un bărbat în vârstă de 48 de ani, a condus o motocicletă pe Șos. Grozăvești dinspre Piața Leu, iar la un moment dat ar fi pierdut controlul asupra direcției de mers și a căzut pe partea carosabilă.

În urma impactului, conductorului moto i-au fost aplicate manevre de resuscitare la fața locului, din nefericire fără rezultat favorabil, fiind declarat decesul acestuia. Cercetările sunt continuate de către Brigada Rutieră sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6, în vederea stabilirii cu exactitate a cauzelor și împrejurărilor producerii accidentului de circulație”, au transmis polițiștii.

Esteticianul, condamnat pentru ucidere din culpă

Medicul Călin Doboș a ajuns celebru în țara noastră pentru că efectua modelări de sâni, rinoplastii, lipoaspirații, liftinguri faciale, injecții cu botox sau acid hialuronic pentru mai multe persoane publice de la noi.

El a intrat în atenția anchetatorilor în 2010, în urma decesului unei femei de 37 de ani din Galați căreia i-a făcut o liposucție într-o clinică privată din municipiul de la Dunăre. La acel moment, Călin Doboș era specializat în chirurgie maxilo-facială. Rudele femeii l-au acuzat că aceasta a murit după ce a suferit, în timpul intervenției, mai multe perforații ale instestinului.

Citeste si:
Ce trebuie să știi despre infecția cu Salmonella
Ce trebuie să știi despre...

„Inculpatul deşi nu deţinea un certificat de medic specialist chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructivă ce i-ar fi permis să exercite legal profesia de medic în această specialitate, încălcând astfel dispoziţiile art. 370, art. 371 alin. (3) lit. b), art. 379 alin. (1) lit. a), art. 380 alin. (1) lit. b), toate din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, cu modificările şi completările ulterioare, a efectuat o intervenţie chirurgicală de lipoaspiraţie (liposucţie) la data de 19.01.2013 pacientei, în cadrul căreia, printr-o eroare de tehnică chirurgicală, a produs perforarea intestinului subţire - jejun al susnumitei, leziune pe care, pe fondul cunoştinţelor insuficiente şi a lipsei de prevedere şi de diligenţă specifice profesiei de medic, nu a decelat-o în timp util, situaţie ce a condus, la data de 12.02.2013, la decesul victimei pe fondul instalării şocului toxico-septic”, se menţionează în rechizitoriu.

Citeste si:
Când va fi difuzată marea finală a emisiunii „Bravo, ai stil!”....
Când va fi difuzată marea...

Atât doctorul suspectat de ucidere din culpă, cât şi medicii implicaţi în tratarea victimei după internarea în Spitalul de Urgenţă s-au acuzat reciproc de moartea femeii. Călin Doboş a susţinut mereu că nu i-ar fi perforat femeii intestinul şi că aceasta i-ar fi ascuns problemele sale medicale, respectiv că ar fi suferit de TBC şi ar fi avut o tumoră de perete abdominal.

El a contestat și daunele materiale și morale la care a fost obligat de instanță. Totuși, sentința a fost clară: vinovat. Curtea de Apel Galați a pronunțat, în 6 iulie 2022, verdictul definitiv în procesul penal deschis împotriva sa. Într-o primă fază, instanța l-a condamnat pe Călin Doboș la trei ani de închisoare cu executare pentru ucidere din culpă și interdicția de a exercita profesia de medic pe o perioadă de patru ani.

Citeste si:
A murit “chirurgul vedetelor”. Cum a reacționat Bianca Drăgușanu:...
A murit “chirurgul...

La scurt timp după începerea procedurilor pentru executarea sentinței, doctorul a încercat să părăsească țara pe la punctul de trecere a frontierei Nădlac II. A fost prins și predat, inițial, Poliției din Arad.

„În data de 12.12.2020, în jurul orei 02.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota s-a prezentat pentru a efectua controlul de frontieră, pe sensul de ieşire din România, cetăţeanul român D.C., în vârstă de 46 de ani, domiciliat în municipiul Bucureşti. La efectuarea verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele persoanei era emis, de către autorităţile din România, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea din data de 11.12.2020, pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă”, informa Poliţia de Frontieră.

Citeste si:
Oana Roman s-a săturat de vedetele care vor scandal cu ea....
Oana Roman s-a săturat de...

Instanţa a stabilit ca Doboş să plătească daune morale şi materiale de 498.500 de lei, la care se adaugă alţi 28.000 de lei către Spitalul de Urgenţă din Galaţi, în contul îngrijirilor medicale primite de pacienta medicului.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 27 Octombrie 2022 - 10 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.