Regizorul Ioan Cărmăzan, unul dintre cele mai mari nume din industria cinematografică din România, bun prieten cu Sergiu Nicolaescu, a fot invitatul de marcă al emisiunii „Mădălin Ionescu Show", difuzată de luni până vineri, de la ora 21:00, pe Metropola TV. Ion Cărmăzan i-a făcut mărturisiri tulburătoare cunosscutului om de televiziune, însă de departe cea care va rămâne în istoria mărturisirilor făcute într-o emisiune de televiziune este cea care face referire la imensa artistă, Maria Tănase.

„Am un scenariu scris de Maria Tănase personal, cu scrisul ei... Despre viața ei. În 1950 și ceva, i s-a cerut un scenariu despre viața ei. Și scenariul începe cu un tânăr care vine la ea, și care spune : "Aș vrea să fac un film despre dvs." Dar zice: „Eu ce? Sunt o cântăreață. Pe cine interesează?" ..Ăsta e scenariul, da? Da, dar zice: "Ați jucat într-o piesă de teatru la Bulandra." „Păi da", zice ,"am jucat pe madam nu știu care și mă puneau să cânt "Cine iubește și lasă". Zice: „Ăla e teatru?".

Câteva minute mai târziu, Ioan Cărmăzan îi face portretul artistei, în doar câteva, dar mari cuvinte.

„Ea avea șapte clase. Era o autodidactă perfectă, o minte uluitoare, o voce senzațională, o legendă. Era un om care nu știa să trăiască. Deci în viața de toate zilele se împedica, își dădea toți banii, dădea tot, nu știa. Când se urca pe scenă, devenea ceva. Deci ea era un paradox. Cel mai mare paradox al nației românești este Maria Tănase care în viața de zi cu zi nu știa, pierdea, mulți au zis că e spioană, că nu e spioană, a mai apărut o carte cu câți bărbați s-a culcat. Nu contează, dar când se urca pe scenă...", își amintește emoționat regizorul.

„Mădălin Ionescu Show", ediția eveniment în care a fost invitat regizorul Ioan Cărmăzan poate fi urmărită, integral, aici.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 13 Iulie 2022 - 11 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.