Victor Rebengiuc și-a anunțat retragerea de pe scena teatrului, prin intermediul unui mesaj foarte, foarte emoționant. Marele actorul are 89 de ani, iar la vârsta sa sănătatea reprezintă o problemă foarte mare, care îl împiedică să se mai bucure de viață cum o făcea în trecut.

Victor Rebengiuc, anunț despre retragere

Victor Rebengiuc este unul dintre cei mai mari actori în viață pe care îi are România la momentul actual. Acesta a jucat în nenumărarate piese de teatru și filme timp de 67 de ani, iar recent a decis că a venit vremea să se retragă având în vedere că urmează să împlinească 90 de ani, iar sănătatea nu îi mai permite să mai urce pe scenă, deși și-ar fi dorit enorm lucrul acesta. Cel care a vorbit pentru prima dată despre retragerea din teatru a fost chiar el. Marele actor a făcut câteava declarații care au emoționat pe toată lumea până la lacrimi.

Ultimul rol pe care îl va interpreta este cel din piesa de teatru Tatăl, de Florian Zeller, în regia lui Cristi Juncu. El a spus că nu mai are posibilitatea și nici vârsta potrivită pentru a face lucrul acesta. De asemenea, Victor Rebengiuc a recunoscut că și ultimul lui rol din carieră i-a dat mari bătăi de cap, mai ales la repetiții unde s-a străduit ca totul să iasă bine și speră să îl joace în fața publicului de cât mai multe ori.

„Am 89 de ani, în curând o să am peste câteva luni 90, nu mai merge! Trupul meu nu-mi mai permite, sănătatea mea e în mare suferință, e greu. M-am luptat foarte tare în repetițiile astea ca să pot juca rolul ăsta.Sper să-l pot juca și în fața publicului de câte ori voi putea, dar nu mai vreau să mai antamez un alt rol. Gata! E ultimul rol pe care-l joc!

Nu mai vreau să mă insinuez în viața cuiva cu un cadou. Dumnezeu a făcut-o să crească și eu am crescut de la unde erau acum 67 de ani, de când am început cariera asta. A fost un drum și ușor ascendent”, a declarat Victor Rebengiuc, la Digi 24.

Piesa de teatru Tatăl se va juca pe scena Teatrului Bulandra și va avea avanpremiera pe 11 şi 12 iunie, la Sala Liviu Ciulei, de la ora 19:00. În cadrul acestei piese, marele actor interpretează rolul unui tată bătrân care nu face altceva decât să caute niște repere stabile în viață, din cauza faptului că începe să își piardă, încetul cu încetul, toate amintirile din pricina vârstei.

Citeste si:
Liviu Puștiu, alături de Jador după ce și-a anunțat retragerea din...
Liviu Puștiu, alături de...

Despre autor:

Diana Oprișan
 Diana Oprișan a fost mereu pasionată de scris și de fotografie. Odată ajunsă în București, a visat să le facă fotografii celor mai mari artiști de la noi din țară, dar și din străinătate. Și-a făcut un blog, unde scria tot felul de articole despre evenimentele la care participa, iar în felul acesta a fost contactată de către cei de la ZU TV, unde a lucrat timp de doi ani. În pandemie, a simțit nevoia să muncească mai mult, așa că a mai redactat articole și pentru alte site-uri de știri, precum eVedete.ro și DespreVedete.ro. După aceea, s-a angajat la Spynews.ro, unde, deși nu a lucrat prea mult timp, a învățat foarte multe lucruri care, ulterior, i-au fost de folos. Acum, lucrează pentru 9AM și consideră că este cel mai important să faci mereu ceea ce îți place.
Mai multe

Ultima actualizare: 9 Iunie 2022 - 12 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.