Cătălin Morașanu este unul dintre românii care nu au putut sta cu mâinile în sân în ceea ce privește oferirea de ajutor ucrainenilor care au fugit din calea războiului, pentru a-și salva viața și sperând la o lume mai bună.

Moroșanu, șocat de reacțiile oamenilor

Încă de pe data de 24 februarie, din prima zi a izbucnirii războiului din Ucraina, refugiații au început să ajungă în țara noastră zilnic. Aceștia au avut nevoie, pe termen scurt, de hrană, cazare și transport, iar pe termen lung și de un loc de muncă. Unii dintre aceștia știu că nu se vor întoarce vreodată acasă, pentru că locuințele lor au fost distruse, în timp ce alții speră ca acest lucru să se întâmple cât mai repede cu putință.

În urmă cu doar câteva zile, prin intermediul unor prieteni comuni, Cătălin Moroșanu a cunoscut un refugiat din Ucraina căruia i-a oferit de muncă în cadrul Academiei de Arte Marțiale. Fostul concurent de la Survivor România le-a vorbit și fanilor lui din mediul online despre creațiile lui Misha, fiind surprins de cât de talentat este.

”El este Misha, refugiat ucrainian, care a fugit din calea războiului și a reușit sa transpună pe peretele Academiei de Arte Marțiale Cătălin Moroșanu visul meu! Un om extraordinar, un talent rar întâlnit, a făcut o capodoperă care va rămâne în eternitate!”, a povestit Moroșanu, în mediul online.

Ceea ce nu i-a venit să creadă acestuia este faptul că oamenii chiar nu au reacționat așa cum ar fi trebuit când au văzut că a ajutat un refugiat ucrainean. Într-un interviu pe care l-a acordat recent, sportivul a vorbit și despre acest aspect.

”M-a dezamăgit însă reacția unor oameni, care spuneau că omul trebuia să rămână în Ucraina, să lupte. El este din Moldova, soția lui e din Ucraina, locuiau la Kiev. Nu pot să cred ce răspunsuri am primit de la oameni care, probabil, stăteau pe la masă, la restaurant, și vorbeau despre război… Păi să se ducă ei, să îi văd cât sunt de curajoși.Am fost, efectiv, șocat de câți viteji sunt în spatele tastaturii. Nu le-am răspuns, mi-era teamă că nu aș face-o diplomat. Dar, zic eu, ar trebui să înțelegem că oamenii aceștia, refugiații, nu mai au nimic, nu mai au case, nu mai au serviciu. Ei, acum, au doar probleme, război și bombe care le pică în cap”, a declarat Cătălin Moroșanu, pentru fanatik.ro.

Citeste si:
Lidia Buble a trăit cu 100 de lei pe zi. Nu i-a fost rușine să...
Lidia Buble a trăit cu 100 de...

Despre autor:

Diana Oprișan
 Diana Oprișan a fost mereu pasionată de scris și de fotografie. Odată ajunsă în București, a visat să le facă fotografii celor mai mari artiști de la noi din țară, dar și din străinătate. Și-a făcut un blog, unde scria tot felul de articole despre evenimentele la care participa, iar în felul acesta a fost contactată de către cei de la ZU TV, unde a lucrat timp de doi ani. În pandemie, a simțit nevoia să muncească mai mult, așa că a mai redactat articole și pentru alte site-uri de știri, precum eVedete.ro și DespreVedete.ro. După aceea, s-a angajat la Spynews.ro, unde, deși nu a lucrat prea mult timp, a învățat foarte multe lucruri care, ulterior, i-au fost de folos. Acum, lucrează pentru 9AM și consideră că este cel mai important să faci mereu ceea ce îți place.
Mai multe

Ultima actualizare: 12 Aprilie 2022 - 09 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.