Selly a postat recent un videoclip pe canalul lui de YouTube în care a vorbit despre războiul pe care Rusia l-a început, în urmă cu două săptămâni, în Ucraina și care a distrus viețile a milioane de oameni. Tânărul este șocat de ceea ce se întâmplă și, de asemenea, surprins că sunt și oameni care cred în propaganda rusă.

Selly, despre situația din Ucraina

Având în vedere că în țara vecină există un război în toată regula, că mor zilnic zeci de oameni, că o parte dintre aceștia s-au refugiat în alte țări dorind să scape cu viață și că infrastructura Ucrainei este distrusă, lui Selly nu îi vine să creadă că există oameni care promovează în România idei convenabile pentru Rusia.

Nu i se pare corect că niște afirmații care vor să justifice vărsarea de sânge pe care a făcut-o Putin în Ucraina vin din gura unor români care s-ar fi putut afla la fel de ușor în aceeați situație precum ucrainenii.

“O televiziune a prezentat imagini dintr-un joc video ca fiind reale. Nu cred că au făcut-o cu rea intenție totuși. Așa au văzut la alții. Există oameni care promovează în România idei care sunt foarte convenabile pentru Rusia. Idei ca: ‘Rusia doar se apără’, ‘Occidentul este vinovat’, ‘O să ne fie rău dacă îl enervăm pe Putin’, ‘Ucrainenii au făcut ei ceva nu sunt ei nevinovați’. Sunt idei care vor să justifice vărsarea de sânge. În opinia mea, așa ceva nu se poate justifica”, a declarat Selly, pe canalul lui de YouTube.

În plus, a încercat să le explice persoanelor care îl urmăresc ce anume li se întâmplă rușilor care sunt împotriva lui Vladimir Putin și care își exprimă opinia despre „operațiunea militară specială” din Ucraina care este, de fapt, un război în toată regula. Vloggerul este conștient că dacă ar fi locuit în Rusia și ar fi făcut asemenea declarații, nu ar mai mai fost în viață și tocmai de aceea nu îi poate înțelelege pe românii care susțin țara lui Putin în asemenea momente.

“Ca cetățean rus, dacă îți place sau nu îți place ce face Putin, nu ai ce face. Opinia ta nu contează. În Rusia, oricine candidează împotriva lui la alegeri și are cât de cât o șansă decentă de a le câștiga, este executat sau otrăvit. Oamenii care ies în stradă să protesteze împotriva lui sunt arestați.

Citeste si:
Șeful Statului Major al Apărării, despre introducerea serviciului...
Șeful Statului Major al...

Iar dacă eu acum, în calitate de vlogger, aș fi în Rusia și aș face un vlog în care aș spune ‘băi, uite, eu nu cred că lucrurile în țara asta se îndreaptă într-o direcție bună. Haideți să ieșim toți în stradă și să încercăm să schimbăm acest regim’.

Dacă aș spune lucrurile astea în Rusia, într-un videoclip, nu doar că aș fi arestat, ci aș fi considerat, din punct de vedere legal, un terorist. Asta pentru că aș instiga oamenii la anarhie și la distrugerea statului rus, la dezechilibrarea Rusiei. Un terorist. Poate nu știți, dar în Rusia, o grămadă de jurnaliști care au scris nasol despre Putin, au murit în condiții suspecte. Și de fiecare dată, poveste oficială era ceva de genul: ‘da, acest jurnalist mergea pe stradă și a ales să se sinucidă, a ales să se împuște, s-a împușcat singur cu o lunetă de la 50 de metri’. De asta mă apuca scârba când văd românii cum pun botul la propaganda asta rusă”, a mai spus Selly, pe YouTube.

Citeste si:
Cum își împacă Selly partenera de viață. Vloggerul, secretul unei...
Cum își împacă Selly...

Despre autor:

Diana Oprișan
 Diana Oprișan a fost mereu pasionată de scris și de fotografie. Odată ajunsă în București, a visat să le facă fotografii celor mai mari artiști de la noi din țară, dar și din străinătate. Și-a făcut un blog, unde scria tot felul de articole despre evenimentele la care participa, iar în felul acesta a fost contactată de către cei de la ZU TV, unde a lucrat timp de doi ani. În pandemie, a simțit nevoia să muncească mai mult, așa că a mai redactat articole și pentru alte site-uri de știri, precum eVedete.ro și DespreVedete.ro. După aceea, s-a angajat la Spynews.ro, unde, deși nu a lucrat prea mult timp, a învățat foarte multe lucruri care, ulterior, i-au fost de folos. Acum, lucrează pentru 9AM și consideră că este cel mai important să faci mereu ceea ce îți place.
Mai multe

Ultima actualizare: 10 Martie 2022 - 01 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.