A da dovadă de empatie în vremurile pe care le trăim este un lucru mare, iar în ultimele în ciuda a tot ceea ce s-a zis despre români ca neam, o parte dintre aceștia au reușit să demonstreze că mai presus de toate sunt oameni. În urmă cu opt zile, trupele armate ruse au atacat Ucraina, iar puși în fața morții, o parte dintre ucraineni au decis să fugă în țările vecine, cei mai mulți ajungând în România sau îndreptându-se către Polonia. 

Virgil Ianțu a sărit în ajutor

După ore în șir sau chiar zile pe care le-au petrecut la cozile infernale de la punctele de trecere ale frontierei, oamenii au fost așteptați de români cu mâncare caldă, oferte de transport, locuri în care să se cazeze și multe, multe altele de care aveau nevoie.

Nici vedetele noastre nu au putut sta cu mâinile în sân. Unele au mers la fața locului și s-au oferit voluntari, altele au strâns sume mari de bani pentru a le dona, iar o parte dintre acestea s-au ocupat de transportul lor, dar și de cazarea celor care fie nu aveau bani pentru a-și un loc pentru a dormi peste noapte, fie aveau dar nu știau unde să caute un asemenea loc în care să se simtă în siguranță.

,,Pe Facebook Roxana a găsit un apel de ajutor din partea a două doamne care le-au preluat de la vamă cu mașina, dar aveau nevoie de găzduire în București. Următoarea zi am sunat să aflu cum sunt asociațiile care centralizează refugiații", a declarat Virgil Ianțu, potrivit spynews.ro.

Ei bine, se pare că Virgil Ianțu a dat și el o mână de ajutor unor persoane care au fost preluate de la vamă cu o mașină și care aveau nevoie de găzduire în București. A doua zi, acesta a luat legătura cu asociațiile care centralizează refugiații și a făcut tot ceea ce i-a stat în putință, pentru a se asigura că ajung în siguranță la destinație.

,,Recomand cine vrea să facă asta, doar prin asociații și prin cineva oficial, deoarece le oferim și lor siguranța că ajung pe mâini bune și noi ne asigurăm că sunt bine intenționați. Pentru că în perioada asta cei cu intenții rele nu dorm", a mai povestit el.


Despre autor:

Diana Oprișan
 Diana Oprișan a fost mereu pasionată de scris și de fotografie. Odată ajunsă în București, a visat să le facă fotografii celor mai mari artiști de la noi din țară, dar și din străinătate. Și-a făcut un blog, unde scria tot felul de articole despre evenimentele la care participa, iar în felul acesta a fost contactată de către cei de la ZU TV, unde a lucrat timp de doi ani. În pandemie, a simțit nevoia să muncească mai mult, așa că a mai redactat articole și pentru alte site-uri de știri, precum eVedete.ro și DespreVedete.ro. După aceea, s-a angajat la Spynews.ro, unde, deși nu a lucrat prea mult timp, a învățat foarte multe lucruri care, ulterior, i-au fost de folos. Acum, lucrează pentru 9AM și consideră că este cel mai important să faci mereu ceea ce îți place.
Mai multe

Ultima actualizare: 3 Martie 2022 - 03 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.