Cunoscut ca ”Luceafărul folclorului românesc”, dirijorul Stelian Stoica s-a stins din viață și a lăsat în urma sa o mare de lacrimi și o durere imensă a oamenilor care l-au iubit, care l-au cunoscut și care mergeau cu drag la spectacolele sale.

Drum lin, Stelian Stoica!

Dirijorul Ansamblului Jidvei România, și-a pierdut viața în cursul nopții de miercuri spre joi, iar tristul anunț al decesului său a fost făcut în mediul online de către colegii lui. Era un om iubit și respectat, iar multora nu le vine să creadă faptul că nu mai este printre noi

„În această noapte a plecat să dirijeze orchestra națională a îngerilor, marele dirijor Stelian Stoica! Noi, membrii Ansamblul Jidvei România și ai Orchestrei Naționale Jidvei România suntem îndurerați de această veste tragică a plecării la cele veșnice a Maestrului nostru drag!

Generații de generații de artiști, formați sau acompaniați, cu siguranță, sunt la fel de îndurerați! Cuvintele sunt puține, dar lăsăm să vorbească versurile și cântecele create cu atâta dăruire de dumnealui:

Toate-n lume sunt știute
Câte-s vrute și nevrute
Numai cele ce-i stau scrise
Omului nu îi sunt spuse
Câte-n lume bune-s rele
Știe Dumnezeu de ele”.
Odihnă veșnică, Maestre!”, este mesajul transmis de Ansamblul Jidvei România, pe Facebook.

Regretatul artist s-a născut în Depresiunea Cibinului, în localitatea Orla și a crescut la orfelinat, acolo unde și-a descoperit și pasiunea pentru muzică. Stelian Stoica a fost genul de om căruia nu îi plăcea să fie lăudat, ci mai degrabă era omul care făcea totul cu pasiune, fără să aștepte cuvinte de apreciere la schimb. Cu toate acestea, avea parte de ele din plin și chiar și după trecerea în neființă oamenii vorbesc frumos despre dirijor.


Despre autor:

Diana Oprișan
 Diana Oprișan a fost mereu pasionată de scris și de fotografie. Odată ajunsă în București, a visat să le facă fotografii celor mai mari artiști de la noi din țară, dar și din străinătate. Și-a făcut un blog, unde scria tot felul de articole despre evenimentele la care participa, iar în felul acesta a fost contactată de către cei de la ZU TV, unde a lucrat timp de doi ani. În pandemie, a simțit nevoia să muncească mai mult, așa că a mai redactat articole și pentru alte site-uri de știri, precum eVedete.ro și DespreVedete.ro. După aceea, s-a angajat la Spynews.ro, unde, deși nu a lucrat prea mult timp, a învățat foarte multe lucruri care, ulterior, i-au fost de folos. Acum, lucrează pentru 9AM și consideră că este cel mai important să faci mereu ceea ce îți place.
Mai multe

Ultima actualizare: 17 Februarie 2022 - 10 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.