Dan Negru a transmis un mesaj dur, pe contul lui de Instagram, la începutului anul școlar. Prezentatorul a tras un semnal de alarmă în ceea ce privește rata de abandon, care în ultimul an a crescut considerabil.

Dan Negru își face griji serioase

În zonele rurale de la noi din țară, rata de abandon școlar este una care îl face pe Dan Negru să să își facă griji serioase. Legat de acest subiect despre care multă lume evită pur și simplu să discute, cunoscutul moderator a dat câteva declarații pe Instagram.

În primul și în primul rând, acesta consideră că școala online a fost un real eșec la sate, pentru că elevii nu avut și nu au încă mijloacele necesare pentru a face față acestei situații de la distanță. Dan Negru este de părere că persoanele de o vârstă apropiată cu cea pe care el o are sunt cele care iau decizii haotice și care distrug generațiile mai tinere; cum se întâmplă și în acest caz. Tot el a fost cel care a specificat faptul că cine închide un spital, deschide un cimitir și cine închide o școală.

„Dara, fetița mea începe azi școala. Bogdan, într-a treia, de săptămâna viitoare. Sunt norocoși. Unul din patru copii a abandonat școala anul trecut. 26 % a fost rata de abandon școlar în sate! În satele românești școala online a fost un eșec. Cei din generația mea, prin decizii haotice, vor distruge generațiile care vin. Să fie ăsta breaking news-ul începutului de an! Pentru că cine închide un spital, deschide un cimitir și cine închide o școală, deschide o pușcărie.”, a scris Dan Negru, pe Instagram.


Având în vedere că anul acesta Revelionul prezentat de Dan Negru nu a mai ieșit lider de audiență, prezentatorul a transmis un mesaj în mediul online și despre acest subiect. A ținut să îi felicite pe colegii săi de la celelalte televiziuni pentru că fac seara de Anul Nou să fie o tradiție frumoasă.

Citeste si:
Cum să îl pregătești pe cel mic pentru prima zi de școală
Cum să îl pregătești pe cel...

„Am fost mulți din nou aseară! Mulțumesc pentru al 22-lea Revelion petrecut împreună! Cu fair-play mă înclin în fata colegilor de la Kanal D, Pro TV, România TV, Prima, TVR și toți ceilalți care fac ca Revelionul să fie o tradiție românească frumoasă. Pentru că n-am apucat să-i scriu pe mesaje, îi spun aici lui Gheorghe Zamfir că momentul lui aniversar de azi-noapte a avut recordul de telespectatori!

Dar prima lecție din an mi-a dat-o Nea Mihai, paznicul unei parcări din Iași. Vesel și fericit cum tot mai rar întâlnesc oameni în lumea mea… Și-a petrecut Revelionul într-o gheretă păzind mașinile din parcare. A fost primul străin pe care l-am întâlnit azi dimineață, în noul an. În timp ce făceam fotografia, un domn bine îmbrăcat se îndrepta încruntat și apăsat spre un Porsche. Amândoi călătoresc. Și nea Mihai și omul cu Porsche. Pentru nea Mihai fericirea e o călătorie, nu o destinație. Nea Mihai, pionul. Cel cu Porsche, regele. La sfârșitul jocului, și pionul și regele ajung in aceeași cutie. Să vă bucurați de ‘joc’ !”, a scris Dan Negru în mediul online, după Revelion.

Citeste si:
Profesorii amenință cu greva generală din cauza salariilor
Profesorii amenință cu greva...

Despre autor:

Diana Oprișan
 Diana Oprișan a fost mereu pasionată de scris și de fotografie. Odată ajunsă în București, a visat să le facă fotografii celor mai mari artiști de la noi din țară, dar și din străinătate. Și-a făcut un blog, unde scria tot felul de articole despre evenimentele la care participa, iar în felul acesta a fost contactată de către cei de la ZU TV, unde a lucrat timp de doi ani. În pandemie, a simțit nevoia să muncească mai mult, așa că a mai redactat articole și pentru alte site-uri de știri, precum eVedete.ro și DespreVedete.ro. După aceea, s-a angajat la Spynews.ro, unde, deși nu a lucrat prea mult timp, a învățat foarte multe lucruri care, ulterior, i-au fost de folos. Acum, lucrează pentru 9AM și consideră că este cel mai important să faci mereu ceea ce îți place.
Mai multe

Ultima actualizare: 3 Ianuarie 2022 - 02 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.