Live-ul în care George Burcea instiga la ură și violență împotriva femeilor a devenit viral pe internet. Actorul a avut o ieșire nervoasă, după ce mai multe internaute l-au criticat pentru faptul că gătește și că se ocupă de treburile casnice. 

George Burcea suportă consecințele

El a vorbit în repetate rânduri despre acest subiect sensibil și chiar a scris o carte care are la bază poveste reală, dar care din cauza acestui scandal a fost retrasă de pe piață de către Editura Hyperliteratura. ”Scrisoare către Ceaușescu” este romanul lui de debut pentru care a muncit din greu și de al cărui promovare s-a ocupat intens, dar care din nefericire nu a ajuns să fie citit de prea mulți oameni din cauza greșelii pe care autorul lui a făcut-o.

Nu doar că i-a fost retrasă carte de pe piață, dar una dintre reprezentantele Organizației Centrul Filia a făcut câteva declarați dure pe marginea acestui scandal, spunând că și-au propus să îl reclame la CNCD, dar trebuie să poarte anumite discuții cu board-u organizației, pentru că faptul că și-a cerut scuze este un pas spre îndreptare și nu pot ignora acest lucru.

„Am condamnat public declarațiile făcute de actoruml George Burcea prin care justifica violența asupra femeilor. Intenționăm să îl reclamăm la CNCD. Trebuie să avem o discuție cu board-ul organizației, având în vedere că acesta și-a cerut scuze în cele din urmă. Faptul că a ieșit și a spus că îi pare rău, e un prim pas spre îndreptare. George Burcea are nevoie de consiliere, pentru a ști să își controleze agresivitatea.

Declarațiile lui sunt șocante pentru că tocmai el a fost martorul unor episoade de violență domestică. Trebuie să înțelegem că este o problemă complexă. E mai complicat decât pare la prima vedere. Tema e mai complexă decât ne imaginam. Vorbim despre niște traume care se transmit de la o generație la alta. Persoanele care au aceste porniri agresive trebuie să învețe să își gestioneze trauma”, a declarat Andreea Bragă de la Centrul Filia, pentru fanatik.ro.

Citeste si:
O parte dintre piesele lui Carla’s Dreams, reclamate la CNA. Care a...
O parte dintre piesele lui...

Despre autor:

Diana Oprișan
 Diana Oprișan a fost mereu pasionată de scris și de fotografie. Odată ajunsă în București, a visat să le facă fotografii celor mai mari artiști de la noi din țară, dar și din străinătate. Și-a făcut un blog, unde scria tot felul de articole despre evenimentele la care participa, iar în felul acesta a fost contactată de către cei de la ZU TV, unde a lucrat timp de doi ani. În pandemie, a simțit nevoia să muncească mai mult, așa că a mai redactat articole și pentru alte site-uri de știri, precum eVedete.ro și DespreVedete.ro. După aceea, s-a angajat la Spynews.ro, unde, deși nu a lucrat prea mult timp, a învățat foarte multe lucruri care, ulterior, i-au fost de folos. Acum, lucrează pentru 9AM și consideră că este cel mai important să faci mereu ceea ce îți place.
Mai multe

Ultima actualizare: 26 Noiembrie 2021 - 03 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.