Unul dintre cei mai populari incluenceri din România, Adelina Pestrițu, spune că viața unui influencer nu este perfectă, așa cum poate părea pe rețelele de socializare. Fosta prezentatoare de televiziune completează că a fi creator de conținut este o meserie ca oricare alta. Aceasta susține că nu-și permite să fie deprimată, chiar dacă are o zi grea, pentru că nu asta caută oamenii pe contul ei. Totuși, unii intră pe profilul său doar să își verse ura și să îi caute defectele, atingând adesea subiectul banilor câștigați în urma campaniilor făcute de aceasta. 

 

Adelina Pestrițu a vorbit despre cum arată viața unui influencer

Pentru un videoclip de 24 de secunde, de pildă, Adelina Pestrițu se pregătește jumătate de zi și are nevoie de o echipă întreagă: machior, fotograf, stilist. Aproape tot ce postează îi determină pe oameni să aprecieze un obiect, o tendință sau o idee.

„A dat startul tunsorilor scurte. Când a fost prima ei tunsoare scurtă din păr lung, efectiv a fost explozie. Nici nu se mai nume tunsoarea bob sau pixie, ci tunsoarea Adelina”, a spus Adrian Perjovschi, hairstylist, pentru Observator.

Conținutul promovat de un influencer trebuie să fie de fiecare dată impecabil; de aici și numărul mare de oameni implicați în proiect. Totuși, această activitate înseamnă că influencerul trebuie să renunțe la anumite lucruri, cum ar fi să-și rupă timpul pentru familie.

„Cu telefonul merge până într-un punct. Încărcătoare, stabilizatoare. Lavaliere, să ne auzim bine când filmăm. Practic, aş putea să fac o mică televiziune cu toată aparatura pe care o am. (...)Poate să fie cineva lângă mine 24 de ore din 24 ca să vadă când îmi culc copilul cum editez poze, cum scriu pe story sau pregătesc materiale pentru următoarele campanii”, a declarat Adelina Pestrițu pentru sursa citată.

„Oamenii atacă influencerii foarte des prin asta: că nu fac nimic, că viaţa lor e simplă, primesc multe lucruri gratis pentru care ei nu fac nimic. În online câștigi atât cât muncești”, a adăugat aceasta.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 22 Noiembrie 2021 - 09 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.