Benone Sinulescu a avut un rol extrem de important în cariera lui Fuego, iar artistul îi este recunoscutor regretatului cântăreț pentru acest lucru, chiar și acum după moartea sa. Acesta s-a stins din viață din cauza unei pneumonii, în casa lui din Arad, la vârsta de 84 de ani și a lăsat în urma sa o durere imensă.

Fuego, primele mărturisiri după decesul marelui artist

Fuego este profund îndurerat, după aflarea oribilei vești și se pare și mai trist faptul că o generației de aur a artei românești se stinge ușor, ușor. Este de părere că Benone Sinulescu a definit țara noastră și i-a dat valoare prin intermediul pieselor pe care le-a lansat de-a lungul anilor. A lăsat moștenire un repertoriu vast, pe care toate lumea îl cunoaște și care va rămâne peste ani, pentru alte generații de artiști.

”Mă gândeam cât de trist e că se stinge o generație de aur a artei românești, Nea Beni a definit România și i-a dat valoare prin tot reperiul său, marele artist lasă moștenire un repertoriu atât de vast, încât toți tinerii vor avea posibilitatea să se inspire din cântecele lui, doinele lui, baladele lui care sunt extraordinare”, a declarat Fuego, pentru Antena Stars.

Cântărețul a mai povestit că Benone Sinulescu stă la baza carierei sale, pentru că l-a ajutat enorm. Își amintește cu mare drag de faptul că a cântat la fiecare ediție a Festivalului Benone Sinulescu de la Buzău. Avea plăcerea de a-l chema de fiecare dată, iar el nu putea să îi refuze invitația. Regretă plecarea interpretului de muzică populară dintre ei, dar crede că va rămâne veșnic viu în inimile românilor, cu ajutorul melodiilor sale.

”Eu astăzi mă simt împlinit și fericit să știu că la începuturile mele Nea Beni a clădit la începutul meu artisti, am cântat la fiecare ediție a Festivalului Benone Sinulescu de la Buzău, eu mă chema de fiecare dată, că voia ca acest festival să fie unul de clasă, frumos. Regret plecarea acestui artist pentru că Tributul României pentru eternitate îl are și pe marele Benone Sinulescu în vizor, muzica lui e nemuritoare și muzica lui va rămâne în memoria tuturor”, a mai zis artistul.

Citeste si:
Un utilaj feroviar s-a răsturnat la Roșiorii de Vede
Un utilaj feroviar s-a...

Despre autor:

Diana Oprișan
 Diana Oprișan a fost mereu pasionată de scris și de fotografie. Odată ajunsă în București, a visat să le facă fotografii celor mai mari artiști de la noi din țară, dar și din străinătate. Și-a făcut un blog, unde scria tot felul de articole despre evenimentele la care participa, iar în felul acesta a fost contactată de către cei de la ZU TV, unde a lucrat timp de doi ani. În pandemie, a simțit nevoia să muncească mai mult, așa că a mai redactat articole și pentru alte site-uri de știri, precum eVedete.ro și DespreVedete.ro. După aceea, s-a angajat la Spynews.ro, unde, deși nu a lucrat prea mult timp, a învățat foarte multe lucruri care, ulterior, i-au fost de folos. Acum, lucrează pentru 9AM și consideră că este cel mai important să faci mereu ceea ce îți place.
Mai multe

Ultima actualizare: 20 Noiembrie 2021 - 09 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.