Moartea lui Benone Sinulescu a șocat și îndurerat o țară întreagă, dar mai ales pe cei care au reușit să îl cunoască pe marele artist, așa cum era el în spatele camerelor de filmat. Cântărețul a fost un exemplu pentru multă lume și a pierit la vârsta de 84 de ani, la o zi distanță după ce el și soția sa, Elena, au împlinit 40 de ani de căsnicie.

Benone, viu în amintirile prietenilor

Marele cântăreț al României a decedat din cauza unei pneumonii. Duminică, acesta a fost transportat la spital, dar se pare că ar fi refuzat internarea din cauza fricii de COVID-19 pe care o avea, murind în casa lui din Arad, sub ochii Elenei Sinulescu. Trupul neînsuflețit al solistului de muzică populară va fi depus la Filarmonică, unde cei care l-au îndrăgit îi pot aduce un ultim omagiu.

Steliana Sima a vorbit foarte frumos despre Benone, despre care crede că a fost un om bun, căruia îi plăcea să se implice, să ajute și să ofere sfaturi, iar artista s-a bucurat din plin de toate aceste lucruri venite din partea lui. Era un om vesel, care știa de fiecare dată să facă atmosferă între spectacole și îi făcea pe toți să uite de oboseală.

„Îi plăcea să se implice, să ajute, să sprijine, să recomande, să sfătuiască și eu am avut acest privilegiu și m-am bucurat de toate aceste lucruri minunate care veneau din partea lui Nea Beni. Plecam în turnee, doamna Leni mergea cu noi. Era vesel, știa întotdeauna să facă atmosferă, între spectacole la fel, jucau cărți, aproape că uitau de spectacol și când venea regizorul să anunțe cine urma să intre, Nea Beni se îmbrăca repede, din mers. Uitam de oboseală”, a declarat Steliana Sima, la Acces Direct.

Sofia Vicoveanca, la rândul ei, îi este recunoscătoare regretatului artist pentru toate melodiile pe care le-a primit din partea lui. Pentru ea, el râmâne un exemplu. De asemenea, știind că este bolnav l-a sunat de ziua lui, dar nu i-a răspuns nimeni.

”De la Benone am primit multe cântece, care aveau iz de Moldova, vorbesc de vremuri. Mi-a zis că eu pot să le scot la capăt, să le fac în felul meu. Nu-mi găsesc vorbele, îmi cer iertare, așa ceva, este o... Nu pot să cred! El rămâne un exemplu, un reper. Știindu-l bolnav, l-am sunat de ziua lui și nu mi-a răspuns. Nu mai... Eu țin legătura, fiind singură, de atâția ani, mai stau pe lângă televizor și mă interesează. Știam că e bine, bolnav, dar a fost îngrijit deosebit de bine”, a spus Sofia Vicoveanca, în aceeași emisiune.


Despre autor:

Diana Oprișan
 Diana Oprișan a fost mereu pasionată de scris și de fotografie. Odată ajunsă în București, a visat să le facă fotografii celor mai mari artiști de la noi din țară, dar și din străinătate. Și-a făcut un blog, unde scria tot felul de articole despre evenimentele la care participa, iar în felul acesta a fost contactată de către cei de la ZU TV, unde a lucrat timp de doi ani. În pandemie, a simțit nevoia să muncească mai mult, așa că a mai redactat articole și pentru alte site-uri de știri, precum eVedete.ro și DespreVedete.ro. După aceea, s-a angajat la Spynews.ro, unde, deși nu a lucrat prea mult timp, a învățat foarte multe lucruri care, ulterior, i-au fost de folos. Acum, lucrează pentru 9AM și consideră că este cel mai important să faci mereu ceea ce îți place.
Mai multe

Ultima actualizare: 19 Noiembrie 2021 - 09 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.