Interpretul de muzică populară din Banat Petrică Moise a murit, sâmbătă seară, după ce s-a infectat cu COVID-19. Acesta nu se vaccinase împotriva noului virus.

Petrică Moise a murit. Cântărețul de muzică populară s-a stins la spital după ce s-a infectat cu COVID-19

Solistul se afla internat la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara de câteva zile, unde medicii încercau să-l salveze. El s-a stins sâmbătă seară, după ce s-a infectat cu COVID-19. Petrică Moise era nevaccinat și starea sa s-a agravat de la o oră la alta.

Cântărețul a fost unul dintre cei mai îndrăgiți interpreți și compozitori bănățeni de muzică populară. Cântecele sale au depășit granițele Banatului și ale țării. Petrică Moise s-a născut în data de 19 iunie 1947, în satul Chisoda din județul Timiș, lângă Timișoara, într-o familie de țărani bănățeni. El era interpretul imnului neoficial al Banatului, „Iorgova, frumoasă floare”.

Întreg Banatul e profund îndoliat

Prietenii și colegii de breaslă au postat mesaje de condoleanțe pe rețelele de socializare, după trecerea în neființă a artistului: „Ansamblul Profesonist Banatul își ia, cu nesfârșită tristețe, rămas bun pentru eternitate de la Petrică Moise, artist și prieten a cărui amintire va rămâne neștearsă, luminoasă și caldă în inimile colegilor de breaslă și ale tuturor celor ce i-au iubit muzica.

Întreg Banatul folcloric și cultura română însăși sunt profund îndoliate de moartea unuia dintre cei mai mari artiști ai săi, înălțat către Ceruri la vârsta de 74 de ani”, a transmis Ansamblul Profesionist Banatul pe pagina de Facebook.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 3 Octombrie 2021 - 09 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.