Universitățile din România nu mai sunt pe placul copiilor vedetelor, așa că mulți iau calea străinătății pentru a-și continua studiile. Alessia Năstase, fiica Amaliei cu Ilie Năstase, sau David Serea, băiatul Ancăi Serea cu Filip Poplingher, sunt doar câțiva dintre cei care au preferat principiile oferite de cei de peste hotare.

Alessia Năstase și David Serea, doi dintre copiii vedetelor care au plecat în străinătate pentru studii

Alessia Năstase a reușit anul acesta să sclipească la învățătură, astfel că a fost acceptată cu bursă în cadrul Școlii de Design Parsons din Paris, unde va studia artă, media și tehnologie.

„Inițial am vrut să mă duc spre fashion, dar am zis că nu este pentru mine și după am aflat despre fine arts. Practic am aflat că nu trebuie să aplic [ce știu] doar în picturi, ci și pe altfel” , a spus tânăra într-un interviu televizat.

„Ea este stângace și toți copiii stângaci au dezvoltată mai mult partea asta artistică. (…) Nu îi place doar pictura, îi place tot ce înseamnă arta modernă”, a completat mama sa.

Cât despre cum a aflat Ilie Năstase vestea cea mare, fata a povestit că: „Pe tata l-am sunat și i-am spus că am intrat. Era foarte fericit mai ales când a aflat că am și bursă. Nu știa ce să zică. Era șocat. Mai ales că, nu era vorba despre el, dar avea de-a face cu tenisul și s-a emoționat”.

În aceeași situație este și David, fiul cel mare al Ancăi Serea, care a ajuns deja la ceea ce va fi pentru câțiva ani noua lui casă. El s-a mutat în Olanda, unde va studia filosofia: „Pentru o perioadă lungă de timp am sperat să mă duc în lumea academică a medicinei. Dar mai mult pe cercetare, nu să practic medicina în spitale. Dar, în ultimii ani, am realizat că sunt pasionat de filosofie şi că medicina nu este pentru mine, citind şi vorbind cu oameni din domeniu. Realizând asta, am ales filosofia”, a relatat băiatul.

Acesta are în plan ca, odată încheiate studiile, să revină în România pentru a profesa: „După ce termin masterul, sper să ajung undeva în Stare sau pe alt continent, să fac doctoratul, apoi să mă întorc în țară și să încerc să profesez la universitate. Vom vedea peste ani dacă voi mai gândi ca acum”.

Citeste si:
Zanni, refuzat de mai multe vedete din România. Iuliana Beregoi se...
Zanni, refuzat de mai multe...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 26 August 2021 - 11 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.